Vilander o Đokoviću: Publika navija protiv, a on to koristi – tako će biti i protiv Nadala

Bivši teniski šampion Mats Vilander govorio je o spektaklu koji je pred nama – Novak Đoković protiv Rafaela Nadala.

Izvor: LN

Nedelja, 29.05.2022.

21:25

Vilander o Đokoviću: Publika navija protiv, a on to koristi – tako će biti i protiv Nadala
EPA-EFE/YOAN VALAT

Đoković je u osmini finala savladao Dijega Švarcmana sa 3-0, a Nadal je dobio Feliksa Ože-Alijasima sa 3-2 i tako je zakazan 59. "Rafole".

Vilander je izuzetno uzbuđen pred meč i podseća na prošlogodišnje polufinale koje je dobio srpski teniser.

"Neverovatno sam uzbuđen jer se sećam prošle godine kada su igrali u polufinalu, a ja sam rekao da će to biti možda i najbitniji meč u istoriji tenisa, jer je pobednik tog duela trebalo da osvoji 20. Grend slem titulu. Sada to kažem ponovo. Ozbiljno mislim da moramo da cenimo ovaj trenutak, jer ne znam koliko će još puta njih dvojica igrati, da li na Rolan Garosu ili na US openu... Ovo je sigurno velika prilika da uživamo u ova dva igrača", izjavio je Vilander u programu "Eurosporta".

Šveđanin je imao pohvale za igru najboljeg tenisera planete.

"Novak igra neverovatno dobro. Samouveren je, igra izuzetno agresivno, drop-šotove pogađa pravovremeno, a koristi i energiju publike. Publika navija za autsajdere – ne nužno protiv Novaka – a on to koristi da im pokaže da je on najbolji na svetu. I to mu pomaže".


Trostruki šampion Rolan Garosa najavljuje spektakl.

"Očekujem istu stvar i protiv Rafe, jer niko u Parizu nije protiv Rafe – ne zanima me ko je u pitanju – tako da će i ta emotivna borba biti sjajna. Iskreno, nadam se da ću imati mesto na tribinama da gledam", dodao je Mats.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: