Đoković – Anderson 4:6, 7:5, 7:5

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na najbolji mogući način je započeo novu sezonu – titulom na Mubadala egzibicionom turniru. Đoković je odigrao veoma kvalitetno u Abu Dabiju, a u finalu je posle preokreta savladao Kevina Andersona rezultatom 4:6, 7:5, 7:5.

 4:6, 7:5, 7:5
  Đoković   Anderson  
  2 : 1  
4:6, 7:5, 7:5 – Kraj! Đoković je osvojio Mubadalu!
Nestvarno je kako su momci igrali više od dva sata, a najbolje su sačuvali za kraj. Prosto je neverovatno sa kojim samopouzdanjem i na kom nivou igra Anderson, čovek visok 203 centimetra. Ali sada je postojao bolji igrač koji se opet izborio za dve meč lopte, prvu je protivnik spasao sjajnim forhendom, ali je kod druge viđen iznurujući poen – završen je vinerom Đokovića za četvrti trofej u Abu Dabiju.
4:6, 7:5, 5:5 – Vrhunac drame – Novak propustio tri meč lopte
Baš kao što smo pretpostavili, velika bura stigla je posle zatišja. Treba skinuti momcima kapu kako su igrali – prvo je Novak ukrao gotovo izgubljen poen rivalu za dve vezane meč lopte, da bi Anderson obe spasao servisima. Onda je usledio veliki promašaj Srbina kod treće šanse, posle čega je Južnoafrikanac ipak uspeo da se izvuče.
4:6, 7:5, 5:4 – Srbin ima prednost u završnici
Kao da je malo opao ritam pred buru koja nas izvesno čeka. Atmosfera na tribinama, ali i na terenu je splasla, što je odgovaralo Đokoviću koji prvi dolazi do prednosti u gemovima na razliku.
4:6, 7:5, 4:3 – Anderson izvukao Novaka iz teške situacije
Imaće Kevin za čim da žali jer je u sedmom gemu došao do 0:30, ali potom poklonio tri poena protivniku. Mogao je ozbiljno da zapreti. Ipak, Novak dobija još jedan gem.
4:6, 7:5, 3:3 – Gemovi prolaze, čeka nas nova drama
Sve za sada ukazuje da će i treći set biti rešen u finišu, brza podloga znači i brze poene, pa ni u uvodnoj fazi odlučujućeg dela igre nije bilo brejkova.
4:6, 7:5, 2:1 – Srbin majstorijom spasao brejk loptu
Iako ništa nije nagoveštavalo da ćemo doći do toga, Anderson je u toku Novakovog naleta stigao do brejk šanse. Međutim, pošto se odlučio za servis u telo, a onda imao poen koji je lako mogao da izgubi, Đoković je izveo pravu majstoriju. Forhendom iz kontre pogodio je samu liniju u teškom trenutku i to mu je omogućilo da se izvuče i ponovo povede.
4:6, 7:5, 1:0 – Novak nastavio seriju gemova
Ohrabren dobrom završnicom drugog, otvorio je i treći set sigurnim gemom za nastavak mini serije.
4:6, 7:5 – Đoković brejkom izjednačio u setovima!
Konačno je Đoković uspeo da slomi otpor protivnika i to je učinio u najboljem trenutku – napravio je brejk koji mu je doneo set. Posle niza gemova u kojima nije bilo rezultatskog uzbuđenja, došao je do 15:40 jer je Kevinu malo stao servis. Naterao ga je na još jednu grešku i došao do 1-1.
4:6, 5:4 – Novak sada nije popustio

Igra se veomna brzo u Abu Dabiju, obojica igrača su veoma sigurna i nivo tenisa je veoma visok za uvodni deo sezone. Gemovi se nižu na obe strane, pa će verovatno samo nijanse odlučivati.

4:6, 4:3 – Gem za gem i u drugom setu
Novak drži visok nivo igre, ali šta tek reći za Andersona koji je nezaustavljiv. Pogađa sve i uspeva da održava prednost.
4:6, 2:2 – Đoković propustio novu brejk loptu
Baš kao i u prvom setu, Đoković je došao do brejk prilike u četvrtom gemu seta, ali je opet bio neuspešan. Sada se on pitao, vratio je servis i imao aktivan poen, pre nego što je lopticu zahvatio ramom i prilika je otišla. Anderson je to iskoristio za novo izjednačenje.
4:6, 1:1 – Anderson igra u strašnoj formi
Dva metra visoki Južnoafrikanac u srednjim tridesetima igra u fantastičnoj formi. Sjajno servira, odličan je u polju, a sve je krunisao izuzetnim servis-volej poenom za kraj gema. Izašao je na mrežu, ka njemu je leteo odličan ritern, ali je on pokupio lopticu "u telu" i poslao je na liniju.
4:6, 1:0 – Đoković se brzo vratio na staro
Nije mnogo uticao izgubljeni gem na Novakovu igru – prepustio je rivalu samo jedan poen i došao do prvog gema.
4:6 – Đoković izgubio prvi set!
Uspeo je da nastavi seriju gemova Kevin Anderson i, iako je u većem delu igre bio u podređenom položaju, dođe do vođstva od 1-0 u setovima.
4:5 – Brejk za Andersona!
Nekoliko puta je Kevin uspevao da se izvuče i u finišu seta dočeka svoju priliku. Novaku je malo stao servis, pa je Anderson došao do 40:40. Tada je Srbin prvi put odservirao duplu grešku, a protivnik u sledećem poenu napao i došao u priliku da servira za set.
4:4 – Bliži se završnica seta
U istom ritmu nastavljeno je sredinom seta – Đoković je diktirao ritam, a Anderson uspevao da se održi snažnim servisima i udarcima. Razmenili su po još jedan gem i polako ulazimo u neizvesnu završnicu prvog seta.
3:3 – I dalje bez brejka
Mnogo je Novak sigurniji, preti u gemovima u kojima riternira, ali se Kevin za sada vadi hrabrom igrom. Sredina je prvog seta i još nema brejkova.
2:2 – Anderson mnogo rizikovao i spasao brejk loptu
Prvi put od početka meča jedan teniser je pripretio na servis rivala, a to je bio Đoković. Dobio je strpljivom igrom prva dva poena, a kod trećeg mu je malo falilo da iz kontre dođe do 0:40. Anderson je izjednačio, Novak ipak došao do prve brejk šanse, ali je nju Južnoafrikanac neutralisao izuzetno hrabrim drugim servisom. Usledila su još dva poena za njega i drugo izjednačenje.
2:1 – Bez uzbuđenja u uvodnom delu meča
Prvi put je igrač koji prima servis osvojio poen, bio je to Kevin koji je izuzetnim forhendom izjednačio na 15:15, ali je Đoković vezao tri sigurna poena i opet došao do laganog gema.
1:1 – Anderson uzvraća istom merom
Južnoafrikanac takođe dobija uvodni gem bez izgubljenog poena, najviše zahvaljujući sjajnom početnom udarcu, i dolazi do izjednačenja.
1:0 – Đoković siguran na startu
Izabrao je srpski igrač da prvi servira i to je učinio na sjajan servis. Pogodio je četiri prva servisa, Anderson je vratio samo jedan, ali je i taj poen otišao na stranu Đokovića koji je došao do prvog gema.
Dobrodošli
Dobrodošli na lajv blog finalnog meča Mubadala egzibicionog turnira u Abu Dabiju između Novaka Đokovića i Kevina Andersona.

Možda vas zanima

Podeli: