Crvena zvezda – Čukarički 2:1 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički sa 2:1 u šestom kolu Superlige Srbije.

 Srnić 53, Gobeljić 71 – Tedić 67
  CZV   ČUK  
  2 : 1  
90+3' KRAJ! Zvezda je pobedila 2:1!
90' Tri minuta nadoknade.
89' "Varnice" na terenu
Mudrinski, Savić i Gobeljić u duelu, Mudrinski dobija karton jer je natrčao na beka Zvezde.
88' Stativa!
Zvezda posle napada Čukaričkog ide u kontru koju vuče Ben. Dobro je video Melega koji mu je utrčavao iza leđa sa leve strane i odložio mu je loptu, a Meleg je levicom pogodio stativu.
86' Ovusu agresivan
Pokušava Ovusu da promeni stanje na semaforu i igra agresivno na Terziću, oduzima mu loptu i iznuđuje treći korner za Čukarički.
84' Benu malo falilo za gol
Simić pronalazi Bena koji po dijagonali gađa malu mrežu sa sedam, osam metara ali promašuje.

StarSport
80' Ben petljao, Zvezda kontroliše igru
Čukarički se posle drugog gola Zvezde malo povukao, Ben je bio u solidnoj šansi pred golom gostiju, ali je petljao pa je morao da vraća loptu.
Dobra partija za golmana Čukaričkog

StarSport
74' Odlična odbrana Stevanovića!
Srnić je dobro šutirao u ćošak, bacio se Stevanović i odbranio, a u nastavku ackije je u ofsajdu bio Pavkov.
Asistencija Terzića

StarSport
71' GOOOOOOOOOL! Zvezda opet vodi 2:1!
Marko Gobeljić oduzima loptu na sredini terena, sam povlači kontru, odbrana Čukaričkog mu je ostavila previše prostora dok se povlačila i Gobeljić je prišao do petnaestak metara od gola odakle je po zemlji šutirao za i pogodio za 2:1.
Gol Srnića

StarSport
67' GOOOOOOOOOL! Tedić pogađa za 1:1!
Docić centrira iz kornera, na drugoj stativi je bio Kopitović. Lopta je zbog loše procene preletela Milana Borjana, Kopitović je glavom vratio na tri metra do Tedića, a Tedić je ubacio u mrežu.

Golu je prethodio dobar solo prodor i pokušaj Stevanovića.
61' Docić mogao i bolje
Terzić obara Zorića na ivici 16 metara, loptu namešta kapiten gostiju Docić koji šutira pored živog zida Zvezde, ali pravo u Milana Borjana koji je ostao na mestu.

StarSport
59' Meleg ulazi u igru
Izlazi Branko Jovičić, a igra Zvezde bi trebalo da bude nešto više pomerena napred.
56' Gobeljić glavom
Mogao je i Marko Gobeljić da ugrozi gol, sačekao je loptu na drugoj stativi, ali je glavom šutirao slabo.
53' GOOOOOOOOOOL! Zvezda vodi 1:0!
Sjajan pas u prostor Veljka Simića iza leđa Ovusua, levo je utrčao Aleksa Terzić i spustio loptu po zemlji u srce kaznenog prostora za Slavoljuba Srnića, a Srnić lagano realizovao za 1:0.

Terzić je odlično izbegao ofsajd, Srnić takođe i Zvezda je povela.

StarSport
50' Izborio se i Simić za šut
Ušao je u šesnaesterac Simić i probao da ugrozi gol Čuke i šutirao preko gola.
48' Prva šansa u nastavku
Vujadin Savić je bio najviši u skoku posle centaršuta, ali je neprecizno šutirao glavom i njegova ekipa promašuje prvu šansu u nastavku.
46' Počelo je drugo poluvreme
Nema promena u sastavima

StarSport
45+2 Poluvreme
Zvezda je imala tri šuta u okvir gola, Čukarički nije imao nijedan (tri van okvira), ali gosti nisu bili podređeni na terenu, izašli su hrabro, nisu se zatvorili i gledali smo solidno poluvreme na stadionu Crvene zvezde.
45' Dva minuta nadoknade
Prvo poluvreme se igra još dva minuta jer je u poslednjih desetk, petnaest bilo više prekida nego u prvih pola sata igre.
43' Stevanović i Zorić na zemlji
Opasna igra Koptiovića, slobodan udarac za Zvezdu i lopta u kaznenom prostoru. Sudarili su se Stevanović i Zorić sa igračima domaćih i završili na zemlji.

StarSport
40' Udarac Docića
Optimistično je namestio Docić loptu na 35 metara za direktan pokušaj ka golu Borjana, koji lagano brani taj pokušaj.
37' Protest igrača Čukaričkog
Tražili su posle slobodnog udarca i centaršuta Docića korner fudbaleri Čuke, jer su signalizirali da je lopta od igrača Zvezde otišla u korner. Tek na usporenom snimku se videlo da su bili u pravu jer je lopta zakačila Vujadina Savića.
34' Srnić preko gola
Kopitović faulira Simića na dvadesetak metara od gola. Sudija Danilo Grujić je prvo pustio prednost jer je lopta produžila do Jevtovića, ali onda svirao prekršaj. Šutirao je Srnić direktno, ali je pogodio iznad prečke.
33' Srnić šutira
Srnić se namestio na šut iz daljine poput Jovančića na početku meča. Gađao je nisko Zvezdin vezista, ali je to bio lak posao za Stevanovića jer lopta nije bila dovoljno jaka.

StarSport
30' Dobrih pola sata na "Rajku"
Zvezda je u prvih pola sata bila nešto bolja, ali ni Čukarički ne odstupa od reči Sime Krunića pa su i gosti usevali da priprete.
27' Opasan Zorić, Borjan odličan!
Birmančević probija po boku, ubacuje loptu u kazneni prostor, a u peterac je iz drugog plana utrčao Zorić koji je bio sam ispred golmana Zvezde, ali je Milan Borjan skratio ugao i odbranio udarac igrača Čuke.

StarSport
24' Posed na strani Zvezde
Nešto više je lopta u nogama fudbalera Zvezde u prvih 25 minuta, 57 odsto naspram 43 koliko je bila kod igrača Čukaričkog.
Osećaj kad znaš da si promašio zicer?
Milan Pavkov

StarSport
20' Dobra pozicija za Čukarički
Jovančić pravi faul na nešto više od 30 metara od gola Zvezde posle presečene lopte "Brđana", ali gosti ne koriste dobru poziciju za centaršut da ugroze gol Borjana.
15' Pavkov sam promašuje!
Sjajan centaršut Simića koji je istrčao po strani posle dodavanja Jovančića, Pavkov je bio sam u kaznenom prostoru Čukaričkog, "poklonio se" i šutirao glavom sa pet, šest metara, ali je gađao pravo u Stevanovića i ostalo je 0:0.
13' "Praćka"
Probao je Jovančić da šutira sa distance, odbranio je udarac Stevanović.
11' Velika greška Zorića!
Zorić je mogao da asistira jer je imao saigrača otvorenog na levom krilu, ali je umesto toga poslao loptu u sredinu kroz dva igrača Zvezde i propustio odličnu šansu da asistira za gol.
10' Korner za Zvezdu
Solidan pokušaj centaršuta za igrače u crveno-belom, ali Zvezda pred golom Čukaričkog dobija samo korner.
9' Greške Zvezde na sredini
Čukarički pokušava da iskoristi greške Zvezde na sredini terena, ali za sada to ne uspeva pa nema ni opasnijih kontri.
6' Prvi problemi za Borjana
Uporan je Slobodan Tedić, pritiska Milana Borjana na povratnoj lopti za Zvezdinog golmana i umalo ga kažnjava za saplitanje. Uspeo je samo da zakači loptu koju je Borjan šutnuo prema centru igrališta.
4' Srnić za Simića
Prvi ozbiljniji napad Zvezde, Slavoljub Srnić je probao da ubaci loptu u prostor za Veljka Simića, a Simić nije bio brži od golmana gostiju Stevanovića.
2' Otvoren start Čukaričkog
Čukarički je najavio da se protiv Zvezde neće braniti i to za sada igrači u crnim dresovima potvrđuju na terenu. Probali su da kombinuju na levom krilu, ali je napad zaustavljen.
1' Počela je utakmica!

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: