<table class="score" cellpading="0" width="100%" cellspacing="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5">Salah 12, Čemberlen 20, Mane 31</td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>LIV</td> <td><img src="https://b92s.net/sport/liga-sampiona/heinekenGreen.svg" alt="" width="120px" height="auto" /></td> <td>MCY</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td>3</td> <td>:</td> <td>0</td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Sastavi
Četvrtfinale: Liverpul – Mančester siti
Na Enfild Roudu se igra engleski derbi u četvrtfinalu Lige šampiona. Mančester siti dominira Premijer ligom, može li Liverpul da iskoristi svoje evropsko iskustvo i zaustavi "građane" u elitnom takmičenju?

Photo by Shaun Botterill/Getty Images
Kraj – Liverpul nosi velikih 3:0 na Enfild!
Potpuno zaslužena pobeda moćnog Liverpula koji na Etihad nosi velikih 3:0.

Međutim, ne treba zaboraviti da je i Mančester Siti i te kako u stanju da postigne velikih broj golova i nadoknadi i ovaj ogroman minus.
86' – Poslednji Klopov potez
Na pet minuta do kraja Klop vrši i poslednju izmenu, strelca Čemberlena menja Alberto Moreno.
84' – Poništen gol Sitiju
Napokon je Siti u samom finišu uspeo da zatrese mrežu Lorisa Karijusa, ali je Sane prethodno bio u veoma malom ofsajdu..
77' – Prva šansa za Liverpul
Liverpul je prvu šansu u drugom poluvremenu imao upravo posle prodora Solankea, međutim – njegov centaršut ipak nije bio dovoljno precizan da bi se ozbiljnije ugrozio gol.
71' – I Solanke na terenu
Nemački menadžer odlučio je da u poslednjih dvadesetak minuta šansu pruži i Dominiku Solankeu, u nameri da sa svežim napadačem što bolje iskoristi svi više praznog prostora na polovini rivala.
65' – Jalovi pokušaji, 'Građani' sve nervozniji
Svesno je Liverpul prepustio loptu Sitiju i čekao eventualnu šansu iz kontre, dok gosti ni posle dvadeset minuta igre u drugom delu nisu stvorili stopostotnu priliku za eventualni prvi korak ka povratku, ili barem ublažavanju ubedljivog poraza.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Moć Enfilda
57' – Prva reakcija Gvardiole
Iako je to možda očekivalo već po odlasku na odmor, Gvardiola prvi put reaguje u 57. minutu i umesto bledog Ilkaja Gindoana uvodi Rahima Sterlinga.
53' – Problem za Liverpul, povreda Salaha
Potencijalno veliki problem za Liverpul, pred finiš sezone, javio se u vidu povrede Salaha. Najbolji igrač velikana sa Enfilda zatražio je izmenu zbog bola u predelu prepone, a na terenu se našao Žoržinjo Vajnaldum.
49' – Totalna ofanziva Sitija
Potpuno očekivano, 'Građani' su krenuli izuzetno ofanzivno, ali je odbrana 'Crvenih' odbila nekoiko uvodnih ataka.
46' – Počelo drugo poluvreme, bez izmena
Počeo je drugi deo igre, a promena u oba tima nije bilo.
Poluvreme – Ima li nade za Siti?
Liverpul je odigrao još jedno spektakularno poluvreme, ali sigurno je da će želeti da nastavi u istom ritmu i u nastavku.

Najpre iz razloga kako bi se dodatno obezbedili pred revanš na Etihadu, a u tome bi mogla i te kako moglo da im pomogne moranje gostiju u preostalih 45 minuta.
41' – Liverpul ne staje
Osim izolovanog 'incidenta' i kornera, nije Siti uspevao ništa da promeni, odnosno da se barem trgne iz ogromnog šoka.

Liverpul je to nastavlja da koristi, pa smo u samom finišu prvog dela igre videli novi opasan prodor Manea, kao i pokušaj Salaha sa velike udaljenosti.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Najbolji asistent Lige šampiona? Džejm Milner
31' – GOOOOOL – Rapsodija Liverpula!!!
Fascinatno je koliko je puta L'pul u stanju da zatrese mrežu rivalu za veoma kratko vreme, pa bio to i skupoceni Mančester Siti.

Pravu rapsodiju svog tima nastavio je Sadio Mane u 31. minutu, posle idealnog centaršuta Salaha na drugu stativu – 3:0!
Da li je bio ofsajd?
Salah je na svom devetom meču u elitnom takmičenju postigao sedmi gol, uz jednu asistenciju, ali se čini da je bio u minimalnom ofsajdu kada je dobio loptu u začetku akcije kod vodećeg pogotka.

TanjugPeter Byrne/PA via AP
20' – GOOOOOL – Čemberlen za novu eksploziju Enfilda!
Opao je ritam u minutima posle prvog pogotka, ali je nedugo zatim usledio novi delirijum na stadionu.

Ovoga puta je za njega bio zaslužan Aleks Okslejd-Čemberlen, fenomenalnim udarcem sa nešto više od dvadeset metara, pošto se Džejms Milner prethodno izborio za loptu – 2:0!
14' – Žezus nedovoljno precizan
Mogao je gost iz Mančestera odmah da odgovori, takođe iz kontre. Ipak, udarac Gabrijela Žezusa sa dvadesetak metara odlazi nekoliko metara pored stative.
12' – GOOOOOL – Nadrealni Mohamed Salah!
Nastavila je ekipa Đozepa Gvardiole da drži loptu i kontroliše ritam, ali je neverovatnom Mohamedu Salahu bilo potrebno svega 12. minuta za novi pogodak u sezoni.

Ekspresan kontranapad odigrali su 'Crveni' Salah je posle prodora proigrao Roberta Firmina, a ovaj uspeo da se oslobi čuvara i šutira.

Međutim, Ederson brani, ali nedovoljno dobro – što Brazilac koristi da doturi loptu do Egipćanina, koji je sa peterca zakucava u mrežu – 1:0!
6' – Siti prvi zapretio
Iako je domaći imao prvi nalet, gost je bio taj koji je prvi uputio udarac ka golu protivnika. Brzonogi Liroj Sane pobegao je čuvarima i nastavio trk uz gol-aut liniju, ali je od cele situacije dobio samo bezopasan korner.
1' – Počeo je meč na krcatom Enfildu
Glavni arbitar će biti iskusni Nemac Feliks Brih

Photo by Matthias Hangst/Getty Images
Niko kao Jirgen Klop
Niko kao Jirgen Klop

Prvi okršaj u eliti
Liverpul i Siti sastajali su se do sada 178. puta, ali nijednom u Ligi šampiona.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: