PSŽ - Mančester junajted 1:3

Fudbaleri Mančester junajteda su kao gosti pobedili Pari Sen Žermen i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona.

Bernat 12' - Lukaku 2', 30', rašford 90+3p
  PSŽ MNU  
  1 : 3  
Kraj! Junajted u četvrtfinalu!
Kraj susreta! Deset minuta produžetka i Mančester junajted posle velike drame ide među osam najboljih. Veliki podvig izabranika Olea Gunara Solskjera!
Osmi minut nadoknade...
Samo Skomina zna kad će kraj...
90+3 Gooooool!
Rašford je pogodio, Junajted vodi sa 3:1, ima rezultat koji ga vodi dalje!

90+2 Penal za Junajted!
Skomina pokazuje na belu tačku! Penal je za Mančester junajted!
VAR odlučuje penal za Junajted ili ne?
Sporna odluka. Šut Daloa, lopta pogađa Kimpembea, odlazi u korner. Skomina odlazi da proveri snimak...
86' PSŽ se brani, Junajted strpljivo pokušava da izgradi akciju
Pari Sen Žermen se dobro brani, gosti nisu preterano nervozni, čekaju pravu akciju, ali samo nekoliko minuta je do kraja. Ušao je i Mejson Grindvud u igru umesto Ešlija Janga.
84' Stativa, Bernat umalo da postigne novi gol!
Odlična kontra Pari sen Žermena, Mbape se spetljao, Bernat šutira iskosa sa leve strane, pogodio je stativu. Velika sreća za goste sa "Old Traforda".
80' Solskjer vrši izmenu
Solskjer vrši novu izmenu. Tahit Čong je ušao umesto Andreasa Pereire.
75' Junajted krenuo odlučnije
Nema mnogo vremena za goste. Poslednjih je 15 minuta i sada kreću odlučnije ka golu Pari Sen Žermena. Paredes je usput zaradio žuti karton.
72' Šansa za Pari Sen Žermen
Odlična prilika za Pari Sen Žermen. Lopta je centrirana u peterac sa desne strane, u poslednji čas je reagovala odbrana Junajteda i sprečila da lopta dođe do Di Marije.
70' Tuhel vrši dvostruku izmenu
Umesto Drakslera ušao je Toma Menije, dok je Tila Kerera zamenio Leandro Paredes.
69' Draksler se žali na povredu
Povredio se Julijan Draksler kod jednog centaršuta. U pitanju je leva zadnja loža.
67' Mirniji tok meča
Bez većih uzbuđenja u proteklih desetak minuta igre. Ako ovako ostane, dalje ide Pari Sen Žermen.

Photo by Shaun Botterill/Getty Images
60' Udarac Di Marije sa distance
Pokušao je Anhel di Marija udarcem sa više od 30 metara, ali je golman Mančester junajteda bio spreman.
Poništen pogodak
56' Ofsajd, poništen gol Di Marije!
Odlična odluka sudijske trojke. Mbape je petom proigrao Di Mariju, ovaj je zatresao mrežu lobovavši De Heu, ali bio je metar u ofsajdu.
53' Junajted smiruje igru
Utisak je da gosti pokušavaju da spuste tempo. Jedan od retkih pokušaja u nastavku, Pereira je centrirao sa leve strane, ali previsoko za Lukakua.
47' PSŽ odmah kreće u ofanzivu
Izgleda da je Tomas Tuhel naredio da se ofanziva nastavi. Od prvog napada u nastavku Francuzi kreću odlučno ka golu De Hee.
Počelo je drugo poluvreme
Počeo je drugi deo meča u Parizu, sa centra su krenuli igrači domaće ekipe.
Lukaku u formi
Napadač Mančester junajteda treći meč zaredom postigao je dva gola. Odlična forma, ali posao još nije završen.

Photo by Shaun Botterill/Getty Images
Poluvreme: PSŽ iima inicijativu, klinički precizan Junajted
Neobičan rezultat na kraju prvog dela. Pari Sen Žermen je imao posed i igru, delovalo je da su opasniji po gol, ali su izabranici Olea Gunara Solskjera iskoristili dve greške domaćina da postignu golove i na poluvfremenu vode sa 2:1. Ovaj rezultat vodi dalje Francuze, ali Junajted još ima nadu da može da uradi nešto više i prođe dalje.Očekuje nas uzbudljivo drugo poluvreme, čini se da ništa još nije rešeno.
45+1 Rašford pripretio
Poslednji napad u prvom delu, lopta je došla do Rašforda, koji nije uspeo da je prihvati u kaznenom prostoru između dvojice igrača. Mirisalo je da je opasno, ali odmah posle toga, Skomina je označio kraj prvog dela.
Drugi gol Lukakua
42' Nova šansa za Junajted
Diogo Dalo je odlično prošao po desnoj strani, u poslednji čas je usledila intervencija odbrane Parižana, i Bufon je uhvatio loptu.
35' Izmena u Junajtedu
Erik Baji ne može da nastavi meč, umesto njega ušao je Diogo Dalo.Nastavljaju se pehovi Junajteda sa povredama.
Dva šuta, dva gola
U momentima kada se činilo da je samo pitanje kada će domaćin povesti, Junajted je postigao gol. Dva šuta u okvir gola PSŽ-a i dva gola, stopostotna efikasnost Solskjerovog tima!
30' Gooooool! Junajted opet vodi!
Markus Rašford je rešio da šutira sa 25 metara, klizavu loptu iskusni Đanluiđi Bufon nije uspeo da prihvati, odbila se od njega, natrčao je Lukaku i postigao svoj drugi gol na meču - 1:2!

29' Rašford u šansi
Brza kontra Junajteda, situacija tri na dva, Markus Rašford bira najgore rešenje, šutira pored gola i prilika za goste je propala!
23' PSŽ kontroliše igru
Igrači Pari Sen Žermena u potpunosti sada kontrolišu igru. Diktiraju tempo, drže loptu u svom posedu, gotovo svaka akcija je opasna po gol Junajteda, koji sa oslabljenom sredinom, bez glavnih vedeta jednostavno ne može da parira iskusnijim Parižanima.
Kiša pravi problem igračima
Od početka meča pada jaka kiša u Parizu. Kako je krenulo, možda bude i kiša golova.
20' Nova šansa za Bernata
Neverovatno je koliko igrači Junajteda ostavljaju prostora po boku Huanu Bernatu. Ponovo je bio usamljen na levoj strani, našao se na desetak metara od gola, šutirao, ali je David de Hea odbranio udarac i prilika je propala. Samo kojih pola minuta kasnije i Di Marija je oprobao udarac, za malo je bio neprecizan.
18' Mbape kao asistent
Odlična reakcija igrača iz Pariza na iznenadno vođstvo gostiju. Kilijan Mbape je zabeležio petu asistenciju ove sezone u Ligi šampiona, po tome je najbolji.
12' Gooooool! Bernat izjednačio!
Brzo je prvak Francuske stigao do izjednačenja. Odlična akcija po desnoj strani danija Alvesa i Mbapea, Bernat je bio usamljen na drugoj stativi, sa nekoliko metara ubacio je loptu u mrežu - 1:1!

Gol Lukakua
Brzo vođstvo Junajteda u Parizu, a kako je Lukaku postigao gol pogledajte OVDE.
7' Šansa za Mbapea
Bernat je centrirao u peterac sa leve strane, za malo je zakasnio Kiolijan Mbape i prilika je propala.
6' Parižani žele brzo izjednačenje
Gol Lukakua naterao je igrače Pari sen Žermena da odmah krenu silovito ka golu Davida de Hee. Kruže oko kaznenog prostora, za sada, odbrana Engleza odoleva.
2' Junajted vodi!
Kakav početak za Mančester junajted! Prvi napad, velika greška odbrane Pari Sen Žermena, tačnije Tila Kerera. Loše je vratio loptu saigraču, Junajted je presekao akciju, lopta je došla do Romelua Lukakua koji je zaobišao golmana i zatresao mrežu - 0:1!

Utakmica je počela!
Meč je počeo, sa centra su krenuli fudbaleri Mančester junajteda.
Mbapeov 25. meč u Ligi šampiona
Sa 20 godina i 76 dana, Kilijan Mbape će postati četvrti najmlađi fudbaler koji je odigrao 25 utakmica u Ligi šampiona. Ispred njega su Sesk Fabregas, Bojan Krkić i Roke Santa Kruz. Treba li reći da navijači Pari Sen Žermena najveće nade polažu upravo u sjajnog Mbapea koji je blistao i u prvoj utakmici u Mančesteru.
Kavani na klupi za rezerve
Muke za Solskjera
Muke za Solskjera su što ne može da računa na čak desetoricu fudbalera, Huana Matu, Nemanju Matića, Fila Džonsa, Pola Pogbu, Antonija Marsijala, Džesija Lingarda, Andera Herere, Antonija Valensije, Matea Darmijana i Aleksisa Sančeza.
Junajtedova nemoguća misija?
Podatak za navijače Junajteda, koji se nadaju čudu u Parizu -nijedan klub nije uspeo da prođe u četvrtfinale a da je prvi meč na svom terenu izgubio sa dva i više golova razlike. To je bio slučaj u prethodne 34 utakmice.
Dobrodošli u LIVE BLOG!

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: