Radnički u Laktaše po pobedu

Posle dvonedeljne pauze Jadranska liga se nastavlja utakmicama 16. kola.

Izvor: B92

Petak, 04.01.2013.

15:53

Default images

Jedan od najatraktivnijih mečeva runde igra se u Laktašima, gde se sastaju Radnički i Igokea.

Do kraja takmičenja ostalo je 11 mečeva i svaka pobeda bitna je za čelnu poziciju, kao i za mesto na završnom turniru, jer te pozicije nude mogućnost plasmana u Evroligu.

Kragujevčani su u grupi ekipa koje imaju izglede za plasman na F4, ali im sa skorom 8-7 predstoji žestoka borba, jer je u konkurenciji realno čak osam ekipa.

Igokea je daleko najprijatnije iznenađenje takmičenja, a na novogodišnju pauzu otišla je kao lider, sa skorom 12-3 i dve pobede više od prvih pratilaca. Predstavnik Republike Srpske kod kuće ima stoprocentan učinak na sedam utakmica – pobeđeni su Budućnost (70:61), Split (79:64), Olimpija (87:82), MZT (79:55), Partizan (73:50), Cibona (94:88) i Široki (89:73).

“Igokea je ove sezone pogodila sa dva strana pojačanja na dve najosetljivije pozicije (Edvards, Hemonds), a uz to zadržala celu ekipu iz prošle godine koja takođe ima veoma dobre pojedince. Za razliku od ostalih ekipa koje su se kompletirale pred takmičenje i za vreme lige, oni su imali već spreman sastav na kraju prošlogodišnje sezone, što im je dalo veliku prednost. To tabela najbolje pokazuje”, kaže kapiten Kragujevčana Stefan Sinovec.

Igokea je na startu takmičenja neočekivano slavila u srcu Šumadije78:73, a ukupni skor dve ekipe je 3-0 za Krajišnike. Subotnji meč je tim vredniji za Radnički.

“Igranje u gostima protiv ekipe koja nije izgubila još ni jednu utakmicu na svom parketu nosi samo po sebi težinu. Još kada je ta ekipa prvoplasirana na tabeli, ne bi bilo korektno pretiti u bilo kom pogledu. Ali i mi imamo svoje želje. Hoćemo da se revanširamo za poraz u Kragujevcu, želimo da napravimo taj brejk. Igokea je favorit, ali to je za nas motiv da se borimo svih 40 minuta. Za šta će to da bude dovoljno - videcemo. Nastojaćemo da igramo pametno i koncentrisano čitav meč”, zaključio je Sinovec.

Radnički u Laktaše putuje pojačan Dimićem i Vizerom, pošto je komesar lige dao dozvolu da oni već u prvom januarskom meču nastupe.

Utakmica je zakazana za subotu od 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: