U finalu Kupa Zadar i Zagreb

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Nedelja, 19.02.2006.

07:22

Default images

U finalu košarkaškog kupa Hrvatske igraće ekipe Zadra i Zagreba. Zadar je u polufinalu očekivano bio bolji od Cedevite, 103:74, dok je Zagreb u dramatičnoj završnici stigao do pobede nad Cibonom, 87:85.

U duelu učesnika Goodyear lige i hrvatske A-1 lige razlika je bila očigledna. Zadrani su igrali lako, povećavali prednost od početk ado kraja utakmice i na kraju stali na +29. Najefikasniji su bili Oliver i Lalić sa po 15 poena i Gečevski, koji je završio sa 'dabl-dabl' učinkom, 10 poena, 10 skokova.

U prvoj polufinalnoj utakmici košarkaši Zagreba napravili su senzaciju, a u finišu je presudio Marijan Mance, raniji igrač Cibone, koji je sa osam metara u poslednjoj sekundi pogodio za pobedu 'Mrava'. Zagreb je u većem delu utakmice vodio, ali je u četvrtoj četvrtini Cibona došla do prednosti. posle 'klackalice' ušlo se u neizvesnu završnicu.

Mance je jednom pogodio sa penala za +2 za Zagreb, košarkaši Cibone odigrali odličan napad za čist šut Marcelića za tri poena. Do kraja je ostalo 5,6 sekundi, Mance je od svog koša do osam metara od koša Cibone doveo loptu, šutnuo i pogodio za veliku radost Zdravka Radulovića i njegovih igrača.

Finale Zadar - Zagreb igra se u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: