Ko će biti MVP? Jokiću 42,7% – ostali daleko FOTO

Nikola Jokić fantastičnim igrama oduševljava stručnjake i sve ljude iz i oko NBA lige.

Izvor: MS

Petak, 22.01.2021.

13:33

Ko će biti MVP? Jokiću 42,7% – ostali daleko FOTO
Foto: Profimedia

Na startu sezone beleži najbolje brojke u najjačoj ligi sveta u "nestvarnom" tripl-dabl proseku po meču od 25,1 poena, 11,4 skoka i 10 asistencija.

Zato ga već mnogi video kao ozbiljnog kandidata za MVP nagradu, bez obzira što njegovi Denver Nagetsi nisu najbolje krenuli sa sedam pobeda i isto toliko poraza.

Specijalizovani portal za dešavanja u NBA ligi "Basketball reference" bavio se trci za najkorisnijeg igrača u sezoni i sadašnji stanjem stvari.

"Baskeball reference" rangira kandidate na osnovu prethodnog glasanja za MVP-ija, kada je pobedio Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa, i bavi se statistikom, a ne svojim mišljenjem.

Na osnovu njihovih rezultata, Jokiću se daje čak 42,1 odsto da će dobiti MVP nagradu, u ovom trenutku.

Daleko iza su prvi pratioci Srbina – centar Filadelfija Seventisiksersa Džoel Embid sa 11,6 odsto i Kavaj Lenard iz Los Anđeles Klipersa (10,2 odsto).

Potom slede Kevin Durent iz Bruklin Netsa (9,9), Lebron Džejms iz LA Lejkersa (8,5), "Kraljev" saigrač Entoni Dejvis (5,5)...

Na listi je i Luka Dončić, zvezda Dalas Maveriksa, i to kao osmi sa 2,6 odsto na ovoj listi.
SS Basketball-refference

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: