"Sećam se da mi je Arturas rekao: 'Bez obizira na bilo šta, Dončića bih birao prvog'"

Ričard Džeferson, nekadašnji NBA košarkaš, smatra da su Čikago Bulsi napravili dobar potez time što su doveli Arturasa Karnišovasa za generalnog menadera.

Izvor: PT

Petak, 10.04.2020.

16:20

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images/ 30. mart 2018. Momenat kada Luka Donèiæ postiže koš za pobedu protiv Zvezde

Čuveni litvanski košarkaš godinama unazad bio je GM u Denver Nagetsima i jedan je od najzaslužnijih za stvaranje odličnog mladog tima u ligi.

Džeferson, koji u NBA proveo 17 godina, u poslednjoj sezoni nastupao je za Denver Nagetse i podelio je zanimljivu anegdotu s jednog treninga.

"Sviđa mi se Arturas, pre svega zbog toga što sam proveo neko vreme s njim u mojoj poslednjoj profesionalnoj sezoni u Denveru. Sećam se da mi je jednom prilikom rekao: 'Bez obzira na bilo šta, uzeo bih Luku Dončića na prvom mestu'", rekao je Džeferson u emisiji "The Jump" i dodao:

"To me je baš iznenadilo iz razloga što su svi pričali o Diandreu Ejtonu, dominantnom visokom igraču koji je briljirao na koledžu. Ali, Karnišovasa to nije zanimalo. Pogledajte šta je uradio s mladom grupom igrača u Denveru, na koji način rastu iz godine u godinu. Ako to bude uspeo da uradi u Čikagu, koji je mnogo veće tržište nego Denver, mislim da mogu da urade mnogo pozitivnih stvari".

Na NBA draftu 2018. godine Luka Dončić biran je na trećem mestu od strane Atlante koja ga je potom trejdovala u Dalas Maverikse za Treja Janga i pika prve runde. Ispred Luke birani su Diandre Ejton (Finiks) i Marvin Begli junior (Sakramento).

Američki mediji prenose da će Karnišovas imati odrešene ruke u Čikagu i da će biti dosta promena, kako u "front office-u", tako i u trenerskom i igračkom kadru.

Podsećamo, Karnišovas je imao velikog udela u dovođenje Nikole Jokića iz Mega Bemaksa u Denver Nagetse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: