Lejkersi odavno nisu bili jači – stigao i Kazins!

Los Anđeles Lejkersi sklopili su moćan tim za sledeću sezonu!

Izvor: AK

Subota, 06.07.2019.

21:00

Lejkersi odavno nisu bili jači – stigao i Kazins!
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

"Jezerdžije" su dovele bivšeg Ol-star centra Demarkusa Kazinsa koji je potpisao jednogodišnji ugovor.

Tako će Kazins opet u reketu sarađivati sa Entonijem Dejvisom, s kim je činio tandem u Nju Orleans Pelikansima.

Za njega je bio zainteresovan i Majami Hit, ali ga je nekoliko igrača Lejkersa, među kojima i Dejvis, ubedilo da dođe u Los Anđeles.

U međuvremenu, dvogodišnji ugovor sa Lejkersima potpisao je Ražon Rondo, pa pogledajte potencijalnu startnu petorku Lejkersa za sledeću sezonu: Rondo, Grin, Džejms, Dejvis, Kazins. Tu su i Kentevijus Koldvel-Poup, Troj Denijels, Kajl Kuzma, Džered Dadli i Džavejl Mekgi.

Međutim, u prvoj rundi plej-ofa u drugom meču serije sa L.A. Klipersima opet se povredio dok se borio za loptu, da bi se vratio za finale sa Toronto Reptorsima.

Kazins je poslednjih sezona bio daleko od svog renomea, pre svega zbog velikih problema sa povredama.

Prošle sezone je neočekivano potpisao za Golden Stejt Voriorse za 5,3 miliona dolara usred jula dok se još oporavljao od pokidane Ahilove tetive.

Vratio se na parket u januaru i na 30 mečeva u regularnom delu sezone prosečno beležio 16,3 poena uz 8,2 skokova, a posebno je bio impresivan u aprilu sa 20+11 prosekom. Uprkos ograničenoj ulozi, bio je važan faktor u nekoliko mečeva, posebno u drugom u kojem je pomogao Voriorsima da pobede sa 11 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

Kazins će u avgustu napuniti 29 godina, bio je Ol-star četiri uzastopne sezone pred dolazak u Ouklend. Peti pik sa drafta 2010. proveo je šest sezona u Kingsima koji su gradili tim oko njega, ali su ga trejdovali u februaru 2017. u Nju Orlenas.

Sa 21,25 poena po meču 11. u ligi, a sa 10,9 skokova je peti skakač NBA među aktivnim igračima.

S obzirom kako su se pojačali L.A. Klipersi, Bruklin Netsi i Juta Džez, kakve ekipe imaju Golden Stejt, Boston, Denver i Hjuston, nema sumnje da nas očekuje jedna od najboljih NBA sezona u novijoj istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: