Povrede su prolazne, klasa je večna – Derik Rouz ubacio 50 poena VIDEO

Da mu česte i teške povrede nisu "osakatile" karijeru, danas bismo pričali o Deriku Rouzu kao jednom od najboljih košarkaša svih vremena.

Izvor: AK

Četvrtak, 01.11.2018.

09:01

Povrede su prolazne, klasa je večna – Derik Rouz ubacio 50 poena VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Jim Mone

Međutim, da su povrede prolazne, a klasa večna Rouz je pokazao protekle večeri u NBA ligi odigravši partiju karijere.

Rouz je u pobedi Minesota Timbervulvsa nad Juta Džezom 128:126 postigao lični rekord od 50 poena (19/31 iz igre, 4/7 trojke) uz šest skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Osim toga, MVP lige iz 2011. godine je na 13,8 sekundi pre kraja pogodio oba slobodna bacanja za +3, a potom blokirao šut Dantea Eksuma za izjednačenje tri sekunde pre kraja meča.

Dok je ubacivao koš za košem Rouz je delovao hladan kao led, ali nakon što su ga posle završne sirene okružili i grlili saigrači, nije mogao da obuzda suze.
"Još me nije pogodilo na pravi način, reči ne mogu da opišu kako se osećam sad. Prošlo je mnogo vremena", rekao je emovitni Rouz posle meča karijere.

Limitiran povredama tokom cele karijere, Rouzov izlazak iz hale je pratilo skandiranje navijača Vulvsa "MVP, MVP". U prvom poluvremenu je postigao 34 poena, a 15 u neizvesnom poslednjem kvartalu.

Rouz je najbolje pratio Karl-Entoni Tauns sa 28 poena i 16 skokova, 19 je dodao Endru Vigins, dok su po 10 ubacili Taž Gibson i Džoš Okogije.

U ekipi Džeza najefikasniji je bio Donovan Mičel sa 26 poena uz pet asistencija, dok je Rudi Gober ubacio 22 uz 13 skokova. Džae Krauder je dodao 18, a Derik Fejvors i Dante Eksum po 14.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: