Niksi mogu da odahnu – Noa će biti trejdovan ili otpušten

Žoakim Noa, košarkaš Njujork Niksa, biće ili trejdovan ili otpušten iz te ekipe, posle neslaganja sa upravom.

Izvor: LN

Četvrtak, 09.08.2018.

16:12

Niksi mogu da odahnu – Noa će biti trejdovan ili otpušten
Photo by Al Bello/Getty Images

Niksi će prvo pokušatu da nađu nekoga ko će prihvatiti Nou, a ako to ne uspeju biće primorani da iskoriste opciju da ga otpuste i da mu ugovor isplate dugoročno.

Noa je bio jedan od onih igrača koji su 2016. dobili basnoslovno velike ugovore koje nisu opravdali, a Francuz je tada potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 72,6 miliona dolara.

Uglavnom meta podsmevanja i kritika, Noa nije uspeo da se izbori sa celokupnim pritiskom, pa je došlo do neslaganja sa menadžmentom franšize iz 'Velike jabuke' i bivšim trenerom ekipe Džefom Hornasekom.

Novi šef struke Niksa je Dejvid Fizdejl, ali ni sa njim Žoakim neće naći zajednički jezik, pa kako prenosi Adrijan Vožnarovski, taj tim će iskoristiti opciju "wave and stretch" i Nou otpustiti posle 1. septembra.

Bivšem kandidatu za MVP lige ostalo je još dve godine ugovora prema kojem mu sledi 37,8 miliona dolara, ali Niksi bi mu prema pomenutoj opciji 18,5 miliona isplatili u toku ove sezone, ali bi preostalih 19,3 miliona bilo podeljeno u tri naredne godine.

Ako ovo bude kraj saradnje između ove dve strane, Noa će napustiti Njujork sa prosekom od 4,7 poena, 7,9 skokova i dve asistencije na ukupno 53 nastupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: