Kao nekada, nema spavanja – Bjelica kod Bogdanovića u Kingsima!

Nemanja Bjelica dogovorio je trogodišnju saradnju sa Sakramento Kingsima vrednu 20,5 miliona dolara.

Izvor: B92
Podeli
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Postojala je mogućnost da se 'Profesor' posle tri godine u najjačoj ligi sveta vrati u Evropu, pošto je odbio jednogodišnji ugovor od Filadelfija 76ersa, ali su Vlade Divac, generalni menadžer Kingsa, i njegov asistent Predrag Stojaković uspeli da ga ubede da dođe u Kaliforniju.

"Proveo sam dosta vremena u razgovoru sa Vladem, a on je neko ko je ikona u našoj zemlji. Ima unikatnu perspektivu onoga što je potrebno da uradite da biste bili uspešni u NBA ligi, odnosno tačno zna šta igrač treba da radi u takvoj situaciji. Vera i posvećenost kompletne franšiza oduševila je mene i moju porodicu, daću sve od sebe da pomognem Kingsima i budem deo društva Sakramenta", rekao je Bjelica.

Beli će tako ponovo igrati sa reprezentativnim drugom Bogdanom Bogdanovićem, s kojim je bio saigrač u redovima Fenerbahčea, a mi ćemo ponovo imati srpski tandem u redovima Kingsa posle gotovo dve decenije, baš posle Vlada i Peđe.

Nemanja ima 30 godina, može da pokriva nekoliko pozicija i biće sjajno pojačanje i podrška mladim igračima Sakramenta.

Ipak, najvažnije je da će momak iz novobeogradskog Bloka 70 napokon dobiti prostor da pokaže zašto je bio MVP Evrolige.

Takođe, Sakramento je prethodne noći dogovorio i dolazak plejmejkera Jogija Ferela iz Dalas Meveriksa, s kojim je potpisan ugovor na dve sezone.

strana 1 od 28 idi na stranu