Denver i Jokić u ponedeljak potvrđuju rekordni ugovor

Srpski košarkaš Nikola Jokić zvanično će objaviti nastavak saradnje sa Denver Nagetsima u ponedeljak.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2018.

10:40

Denver i Jokić u ponedeljak potvrđuju rekordni ugovor
Starsportphoto

Nagetsi su zakazali konferenciju za medije u 13.30 po lokalnom vremenu (21.30 po srednjoevropskom vremenu) na kojoj će o novim ugovorima govoriti Jokić i Vil Barton.

Podsetimo, momak iz Sombora dobio je najveći ugovor u istoriji srpskog sporta – za pet godina inkasiraće 148 miliona dolara.

Dozvolivši Jokiću da postane ograničen slobodan agent, Nagetsi su pokazali dobru volju prema srpskom košarkašu jer su mogli da ga plate samo 1,6 miliona naredne sezone, ali su ujedno i izbegli mogućnost da on sledećeg leta izabere ponudu nekog drugog tima, jer u ovom slučaju tim iz Denvera može da izjednači svaku koju dobije.

Osim toga, Nagetsi su "vezali" Jokića za sebe na duži period i time pokazali da će on i u budućnosti biti kičma oko koje će graditi tim čiji je osnovni cilj plasman u plej-of.

Jokić se u protekle tri sezone istakao kao jedan od najboljih centara lige, a posebno je skrenuo pažnju jedinstvenim dodavačkim veštinama, a sada je postao i najplaćeniji srpski sportista svih vremena.

Prošle je prosečno beležio 18,5 poena uz 10,7 skokova, 6,1 asistencija i 1,2 ukradene lopte za 32,5 minuta po meču na 75 utakmica.

Osim njega, ekipa Majka Melouna sačuvala je i Vila Bartona koji će za četiri sezone zaraditi 54 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: