Krenulo NBA ludilo:PG ispalio Lejkerse, Polu 160M$, DJ uz Dončića

Zvanično NBA "Free agency" krenuo je u 06:01 po našem vremenu, odnosno u jedan minut iza ponoći po računanju vremena u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: PT

Nedelja, 01.07.2018.

13:10

Krenulo NBA ludilo:PG ispalio Lejkerse, Polu 160M$, DJ uz Dončića
Foto: Getty Images

U prvih nekoliko sati već smo videli veliki broj dogovora, a u ovoj vesti smo vam izdvojili najvažnije i najzanimljivije.

Pol Džordž bio je viđen u Los Anđeles Lejkersima, ali se on nije čak ni sastao sa njima, već je odlučio da potpiše maks ugovora sa Oklahoma Siti Tander franšizom.

Popularni PG potpisaće, šestog jula, ugovor težak 137 miliona dolara na četiri godine. Pored Džordža, Oklahoma je zadržala i Džeremija Grenta, koji je dogovorio saradnju na tri godine vrednu 27 miliona dolara.

Oklahoma je ova zadržala veliku trojku, pošto je ranije u toku nedelje Karmelo Entoni saopštio da ostaje u Oklahomi. Iz Oklahome selimo se u Hjuston, gde su Roketsi ostvarili veoma važan sporazuma. Iako ima 33 godine, Kris Pol dobio je ugovor na četiri godine vredan 160 miliona dolara!

Roketsi su uspeli da zadrže Pola, ali nisu Trevora Arizu koji će sa Finiksom potpisati jednogodišnji ugovor – 15.000.000 dolara. Iako je pre nekoliko godina propisno ispalio, od Diandrea Džordana se očekuje da sada održi reč i potpiše ugovor sa Dalas Maveriksima. Dve strane su se dogovorile za jednogodišnju saradnju vrednu 24,1 miliona dolara.

Svi jedva čekaju da vide saradnju Luke Dončića i Diandrea Džordana. Pored ovih dogovora izdvajamo vam još:

Derik Rouz → Minesota = jedna godina, 2,1 milion

Kevin Durent → Golden Stejt = dve godine, 61,5 miliona

Nikola Jokić → Denver = pet godina, 146,5 miliona

Vil Barton → Denver = četiri godine, 54 miliona

Rudi Gej → San Antonio = jedna godina, 10 miliona

Marko Belineli → San Antonio = dve godine, 12 miliona

Dag Mekdermot → Indijana = tri godine, 22 miliona

Ersan Iljasova → Milvoki = tri godine, 21 milion

Džo Heris → Bruklin = dve godine, 16 miliona

Eron Bejns → Boston = dve godine, 11 miliona

Džerald Grin → Hjuston = jedna godina, 2,4 miliona

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: