Boston 'uhapsio' Lebrona – Seltiksi ponizili Kavse!

Košarkaši Boston Seltiksa poveli su sa 1-0 u seriji protiv Klivlend Kavalirsa u finalu istočne konferencije.

Izvor: PT

Nedelja, 13.05.2018.

23:49

Boston 'uhapsio' Lebrona – Seltiksi ponizili Kavse!
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Izabranici Breda Stivensa u prvom meču serije savladali su ekipu iz Ohaja sa 108:83.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejlen Braun sa 23 poena, a pratili su ga Moris sa 21 poenom i 10 skokova, Horford sa 20 i Tejtum sa 16 poena.

Bolji kod ostalih kod gostiju bio je Lebron Džejms sa 15 poena (5/16), sedam skokova, devet asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti. Kevin Lav je ubacio 17, uz osam skokova.

Boston je od starta meča krenuo 'pakleno' i Kavsi nikako nisu mogli da isprati sjajan ritam domaćih igrača. Posle prve deonice Seltiksi su imali +18, 36:18. Ekipa iz Masačusetsa nastavila je sa sjajnom igrom i tokom druge deonice, a prednost je išla i do 28 poena. Boston je potpuno neutralisao Lebrona Džejmsa, koji je u prvom poluvremenu dosta grešio.

Na poluvreme otišlo se sa rezultatom 61:35.

Očekivao se odogovor Klivlenda u trećoj deonice i to smo i dobili. Lebron je pre svega razigrao saigrače, a i on se uključio sa nekoliko dobrih poteza. Kavsi su lako istopili prednost i u poslednju deonicu ušlo se sa rezultatom 78:64.

Međutim, Boston je odlično krenuo četvrtu četvrtinu i ubrzo otklonio pitanje pobednika. Na kraju Boston je slavio sa 108:83, a naredni meč igra se noći između utorka i srede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: