Jokić ubacio 18 Voriorsima, Bogdan perfektan protiv Sparsa

Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović imali su odličnu subotu veče u NBA ligi, dok je Miloš Teodosić podbacio posle sjajnog početka meča.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 24.12.2017.

08:02

Jokić ubacio 18 Voriorsima, Bogdan perfektan protiv Sparsa
Foto: Tanjug/AP Photo/Steve Yeater

Jokić je postigao 18 poena (9/16 iz igre) uz devet skokova, četiri asistencije uz po ukradenu loptu i blokadu u pobedi Denver Nagetsa nad Golden Stejt Voriorsima 96:81.

Srbin je bio jedan od ključnih faktora u imprasivnoj pobedi Nagetsa u Ouklendu, gde je Denver prekinuo seriju Voriorsa od 11 pobeda usput ograničivši šampiona na najmanji broj poena ove sezone.

Jokić je stigao i da "nokautira" Drejmonda Grina, a u napadu je imao sjajnu podršku Gerija Herisa sa 19 poena, Treja Lajlesa sa takođe 15 poena uz šest uhvaćeih lopti, te Džamala Mareja sa 14 uz šest skokova i pet asistencija.

Nagetsi su potpuno izbacili iz ritma jednog od MVP kandidata Kevina Durenta koji je postigao za njega skromnih 18 poena (6/17) uz šest skokova, dok je 15 dodao Klej Tompson.

Voriorsi su imali užasno šutersko veče, pogodili smo samo tri od 27 pokušaja za tri poena. Bogdanović je ubacio 15 poena, bez promašaja iz igre (6/6, 3/3 trojke) uz po skok i asistenciju, u porazu Sakramento Kingsa od San Antono Sparsa 108:99.

Srbin je odigrao jednu od najboljih partija u NBA karijeri, bio je nepogrešiv u šutu, pogodio je tri trojke, a uz to imao i nekoliko lepih polaganja.

Međutim, Kingsi nisu imali rešenja za centre Sparsa, Lamarkus Oldridž je postigao 29 poena uz deset skokova, a Pau Gasol zabeležio prvi tripl-dabl u poslednje dve godine sa 14 poena, 11 uhvaćenih lopti i 10 asistencija.

Najefikasniji u timu iz Sakramenta bio je Badi Hild sa 24 poena uz osam skokova, a odličan je bio i Vili Koli-Stajn sa 22 poena i 11 uhvaćenih lopti. Teodosić je nakon perfektnog prvog perioda (3/3) ušao u seriju promašaja pa je u porazu Los Anđeles Klipersa od Memfis Grizlisa 115:112 meč završio sa devet poena (4/9, 1/5 trojke), četiri asistencije uz po skok i ukradenu lopti.

Klipersi su postigli 33 poena u tom savršenom Teodosićevom prvom periodu, ali su potcenili u nastavku rivala koji je stigao do tek treće pobede u poslednje 22 utakmice.

Tajrik Evans je predvodio Grizlise sa 30 poena, 11 asistencija, sedam skokova i tri utakdene lopte, a pratio ga je Mark Gasol sa 17 poena i 15 uhvaćenih.

U redovima Klipersa su se istakli Ostin Rivers sa 38 i u Vilijams s 36 poena, dok je Teodosić sa pomenutih devet bio treći najefikasniji pojedinac ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: