Lebron: Vejd je najbolji rezervista

Košarkaš Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms smatra da je njegov prijatelj i saigrač Dvejn Vejd najbolji "šesti igrač" u ligi.

Izvor: MLJ

Subota, 02.12.2017.

21:36

Lebron: Vejd je najbolji rezervista
Getty Images

Naizgled nije mnogo godina prošlo od kada je "Fleš" dominirao ligom i zasenio mnoge svojom brzinom.

Godine (35) i povrede su uzele svoj danak i trostruki NBA šampion više nema ulogu kakvu je imao.

"Ne zato što mi je jedan od najboljih prijatelja, samo pogledom na ligu. Erik Gordon je morao mnogo puta da bude starter jer je Kris Pol odsustvovao. Igudala je bio na parketu malo, tu je još Manu Đinobili i Džamal Kroford... to su kandidati za 'šestog igrača'. Vejd verovatno predvodi tu grupu, ali ima još mnogo da se igra", rekao je Džejms.

Dvanaest ol-star učešća za 14 sezona, da bi sada zauzeo mesto na klupi. Vejd prosečno beleži 12.1 poen, 4.2 skoka, 4 asistencije, 1.1 ukradenu loptu i 0.9 blokada po utakmici za 23 minuta.

Kavsi su u seriji od deset pobeda, a Džejms veruje da je i timski uspeh tamo gde ima igrača koji osvajaju nagrade. Ako Vejd zaista osvoji nagradu, postaće jedini MVP finala NBA lige koji je tokom karijere osvojio i priznanje za najboljeg rezervistu godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: