Sport / NBA 95

Bogdanović: Neverovatno, ušao sam umesto Kartera

Bogdan Bogdanović oduševljen je svojim debijem u NBA ligi, postigao je jedan koš u prvom nastupu za Sakramento Kingse.

A. KovačevićIzvor: B92
Foto: Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Bek Srbije se navijačima Kingsa predstavio zakucavanje, ušao je u igru umesto legendarnog Vinsa Kartera, a čuvala ga je druga legenda Manu Đinobili.

"Ostvario mi se san. Osetio sam kako je zaista biti NBA igrač na terenu. Hvala navijačima, iznenadilo me što su me bodrili posle izmene", rekao je Bogdanović.

Povezane vesti:
* Jokić 16 poena, Bogdanović skroman, Rade bez poena
* Bogdan prvi koš u NBA postigao kucanjem! (VIDEO)

Iako se od njega očekuje da bude jedan od aduta Kingsa u šutu, Bogdanović je na svom debiju imao i ulogu plejmejkera, kao u reprezentaciji.

"Igra se mnogo brže nego u Evropi, to je očigledno, ali prilagodiću se. Osećam se prijatno dok igram na poziciji pleja, imamo dosta bekova koji to mogu. Imamo veoma talentovanu ekipu, mnogo igrača koji mogu da kreiraju za druge", dodao je srpski košarkaš.

Bogdanović se tek prilagođava novoj sredini, a jedan saigrač mu posebno pomaže u tome.

"Džordž Hil mi najviše pomaže da se brže prilagodim na brzinu i pokazao mi kako je igrati u NBA. Posebno u stvarima koje nisu uobičajene u Evropi i u komunikaciji na parketu. Rekao mi je da budem agresivniji", kaže Bogdanović.

Posebno ga je oduševio trenutak kada je prvi put ušao u igru, a zamenio je Vinsa Kartera.

"To je bilo sjajno, neverovatno, nisam to očekivao, bio sam iznenađen. Drži ga, to je tvoj igrač, samo to mi je rekao", istakao je Bogdanović.

Komentari 95
Čitajte
Pošalji komentar