Mekalum rešio triler u Teksasu

Prethodne noći odigrana su tri meča u NBA ligi, a veče je obeležio izuzetno zanimljiv i uzbudljiv duel Portland Trejlblejzersa i Dalas Meveriksa.

Izvor:

Sreda, 08.02.2017.

08:27

Mekalum rešio triler u Teksasu
Getty Images

Gosti iz 'Rip Sitija' slavili su pogotkom Si-Džeja Mekaluma na tri stotinke pre kraja, kada je sjajni bek Trejlblejzersa pogodio flouter vredan trijumfa – 114:113.

Prethodno je, kada je na satu ostalo 3,9 sekundi, Dirk Novicki pogodio trojku za vođstvo 'Teladi' kompletiravši preokret svog tima, ali se to ispostavilo nedovoljnim za slavlje.

Najzaslužniji za pobedu Portlanda bio je upravo junak Mekalum sa 32 poena (11/17 za dva, 2/4 za tri), tri asistencije i dva skoka, a veliku podršku imao je u Demijanu Lilardu koji je dodao tri poena manje, šest uspešnih dodavanja i pet skokova. Istakao se i Mejson Plamli sa 12 poena i 15 uhvaćenih lopti, kao i Al-Faruk Aminu sa 12 poena i 11 skokova.

Kod domaćina najbolji je bio Harison Barns sa 26 poena (9/16 za dva, 1/3 za tri) i pet skokova, Novicki je ubacio 25, uz isti broj skokova, a odličan je bio i Vesli Metjuz sa 23 poena i pet dodavanja. Do novog trijumfa stigli su i Hjuston Roketsi, pošto su bez većih problema porazili Orlando Medžik pred svojim navijačima – 128:104.

Džejms Harden nije zabeležio novi tripl-dabl, ali je ponovo bio najbolji u svom timu sa 25 poena (3/11 za dva, 3/10 za tri), 13 asistencija i šest skokova.

Trevor Ariza ubacio je 20 poena i uhvatio sedam lopti, odličan meč s klupe pružio je Erik Gordon sa 18 poena, dok je Klint Kapela dodao jedan manje, uz devet skokova.

Gostima sa Floride nije pomogla ni veoma dobra igra centarskog tandema. Serž Ibaka bio je najefikasniji sa 28 poena (11/16 za dva, 2/4 za tri) i osam uhvaćenih lopti, a Nikola Vučević imao je 14 poena, četiri asistencije, tri ukradene lopte i čak 19 skokova. Evan Furnije upisao je 21, a Elfrid Pejton 10 poena. Pobedu su ostvarili i Šarlot Hornetsi, takođe pred svojim navijačima. Pobedili su Bruklin Netse uz odličnu partiju gotovo celog tima – 111:107.

Čak sedam igrača bilo je dvocifreno u pobedničkom sastavu, a bolji od ostalih bili su Kemba Voker, Nikola Batuim i Marko Belineli sa po 17 poena. Plej domaćina imao je i pet asistencija, dok je Francuz ubeležio četiri uspešna dodavanja i osam uhvaćenih lopti.

Džeremi Lemb postigao je 16 poena i imao sedam skokova, Majkl Kid-Gilhirst je istom broju skokova dodao i 14 poena, isto koliko i Marvin Vilijams, dok je jedini preostali dvocifreni bio Frenk Kaminski sa 12 poena, ali i 11 uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Goste iz Njujorka predvodio je Bojan Bogdanović sa 22 poena (5/7 za dva, 3/8 za tri) i pet skokova, ali ga je na pravi način ispratio samo Bruk Lopes sa 20 poena i takođe pet skokova.

ISTOČNA KONFERENCIJA

nba.com

ZAPADNA KONFERENCIJA

nba.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: