Toronto sa 60 mil. $ "veže" Valančunasa

Centar Toronto Reptorsa Jonas Valančunas dobiće novi četvorogodišnji ugovor vredan 60 miliona dolara.

Izvor: AK

Sreda, 19.08.2015.

01:45

Default images
foto: Getty images

Kako prenosi ESPN, dve strane su bilizu dogovora, pa će Litvanac postati treći ruki iz 2012. godine koji je ovog leta produžio ugovor, posle Entonija Dejvisa i Demijana Lilarda.

Valančunas je prošle sezone prosečno beležio 12 poena uz 8,2 skokova i 1,2 blokada po meču, a Raptorsi ovim potezom sprečavaju da sledećeg leta postane slobodan agent.

Na kraju predstojeće sezone će seleri kep drastično porasti, pa će polovina timova iz NBA lige imati dovoljno novca da ponudi veliki ugovor Litvancu.

S druge strane, novi ugovor sada bi rasteretio Valančunasa uoči Evrobasketa sledećeg meseca, jer je zbog pregovora i medicinskih pregleda već morao da napusti pripreme nacionalnog tima.

Valančunas je bio peti pik na draftu 2011. godine, ali je tek sledeće sezone dušao u NBA ligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: