Meč 7: Ko će na noge Voriorsima?

Ekipe Hjustona i Los Anđeles Klipersa od 21.30 u Teksasu boriće se za mesto u finalu zapadne konferencije plej-ofa NBA lige.

Izvor: SO

Nedelja, 17.05.2015.

09:56

Default images
Beta/AP

Delovalo je da će Klipersi lako doći do finala, vodili su sa 3-1 u pobedama, u šestoj utakmici imali su i +19, ali su Rokitsi napravili neverovatan preokret i izborili majstoricu.

Ukoliko uspe da ostvari još jedan trijumf, Hjuston će se naći u finalu konferencije prvi put od 1997. godine.

Trener Rokitsa Kevin Mekhejl, koji je kao igrač osvojio tri prstena sa Bostonom, kaže da nema magične formule za pobedu, već da igrači samo moraju da se seta zašto se bave košarkom.

“Pred nama je sedma utakmica, zabavno je čoveče. Za ovo se živi, postoji izvesna radost i mir koji te preplave kada shvatiš da nešto radiš veoma dobro i da radiš nešto što si radio otkad si bio klinac“, kaže Mekhejl.

Sa druge strane, krilni centar Klipersa Blejk Grifin bio je manje filozofski nastrojen i fokusirao se na košarku.

“Imali smo dve prilike, ali nismo završili seriju. Moramo da im odamo priznanje, odigrali su bolje od nas poslednje dve utakmice, više su želeli pobedu. Imamo još jednu šansu i nju moramo da iskoristimo“, jasan je Grifin.
Beta/AP
Rokitsi u šestom meču nisu odustali uprkos velikom zaostatku, a Dvajt Hauard kaže da ga je cela situacija podsetila na crtać iz 90-ih kada natprirodna stvorenja pomognu bejzbol timu da osvoji titulu.

“Jedino je ovo bila košarkaška verzija tog crtaća, jednostavno neverovatno“, kazao je Hauard.

Klipersi su timski gledali delove poslednje četvrtine šestog meča u petak, ali su sada to ostavili za sebe. Trener Dok Rivers kaže da je tim preboleo taj poraz i ne očekuje da će on imati ikakav uticaj na sedmi meč.

“Izgubićemo ako budemo mislili o tome, ali ako pobedimo, svi će zaboraviti šestu utakmicu. Idemo dalje i to je ono što je dobro u sportu – moraš da ideš napred, nema izbora“, rekao je Rivers.

U finalu zapadne konferencije već se nalaze Golden Stejt Voriorsi, koji su sa 4-2 u pobedama izbacili Memfis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: