Kavai Lenard MVP finalne serije

Košarkaš San Antonio Sparsa Kavai Lenard izabran je za najboljeg igrača finalne serije NBA.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2014.

04:59

Default images

Lenard je u finalnoj seriji briljirao i bio je ubedljivo najbolji igrač u mečevima 3 i 4, u kojima su Sparsi pobedili u gostima i prelomili seriju.

Osim što je briljirao u napadu, Lenard je imao najteži moguć posao u odbrani, gde je uglavnom čuvao Lebrona Džejmsa, jedinog Majamijevog igrača koji je dobro odigrao seriju, i uspeo je da na sjajan način ograniči štetu koju je pravila prva zvezda svetske košarke.

Lenard za dve nedelje puni 23 godine a u istoriji NBA samo dva igrača (Medžik Džonsoni Tim Dankan) bili su mlađi od njega kada su dobili "Bil Rasel" nagradu.

Takođe, on je tek šesti igrač u NBA istoriji (prvi posle Čonsija Bilapsa pre pune decenije), koji je postao MVP finala u sezoni u kojoj nije igrao u All Star utakmici.

Lenard je u NBA stigao pre tri godine, kada su ga sa 15. mesta pokupili Pejsersi i odmah ga prosledili u San Antonio u zamenu za Džordža Hila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: