Kroford zvanično najbolja rezerva

Bek Los Anđeles Klipersa Džamal Kroford zvanično je proglašen za najboljeg "šestog" igrača u NBA ligi.

Izvor: AK

Četvrtak, 08.05.2014.

18:29

Default images

Kao što je najavljano pre desetak dana, Kroford je drugi put u karijeri najbolja rezerva, jer je to bio i u sezoni 2009/2010. kao igrač Atlanta Hoksa.

Bek Klipersa je ove sezone kao rezerva prosečno postizao 18,6 poena, dok je kao starter, umesto Krisa Pola ili Džej Džej Redika, na 23 meča imao prosek od 20,6 poena.

Kroford je nagradu trebalo da dobije prošle sedmice, tokom petog meča plej-ofa između Klipersa i Golden Stejta, ali je ceremonija odložena zbog rasističkog skandala vlasnika tima.

Konkurencija su mu bili Tadž Gibson iz Čikaga, Manu Đinobili iz San Antonija, Markif Moris iz Finiksa, Redži Džekson iz Oklahoma Sitija i Vins Karter iz Dalasa.

Ranije su dodeljene nagrade za najboljeg defanzivca sezone (Žoakim Noa/Čikago Buls), igrača koji je najviše napredovao (Goran Dragić/Finiks Sans), najboljeg rukija (Majkl Karter-Vilijams/Filadelfija 76ers) i najboljeg trenera (Greg Popovič/San Antonio Spars).

Preostalo je da se proglasi još najkorisniji igrač sezone MVP, a to će skoro sigurno biti Kevin Durent iz Oklahoma Siti Tandera.

U toku je druga runda NBA plej-ofa, Klipersi su izjednačeni posle dva duela sa Tanderom, kao i Indijana i Vašington, dok su Majami i San Antonio dobili prve duele sa Bruklinom i Portlandom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: