Kobe "brani" svoj veliki ugovor

Vest da je Kobi Brajant dobio novi dvogodišnji ugovor sa LA Lejkersima vredan skoro 50 miliona dolara podigla je prašinu u SAD-u.

Izvor: AK

Sreda, 27.11.2013.

17:52

Default images

NBA stučnjaci raspravljaju da li 36-godišnji bek zaslužuje toliki novac, posebno imajući u činjenicu njegovo trenutno zdravstveno stanje.

Brajant je odmah postao i meta kritičana na društvenim mrežama kojima je glavni argument "što nije uzeo manje novca da Lejkersi dovedu još nekog igrača", pa je on pokušao da 'odbrani' svoj ugovor preko tvitera.

"Pravilo o 'seleri kepu' koje igrače čini "sebičnim" i koje pomaže vlasnicima milijarderima, a koji su nas prisilili da pristanemo na njega tokom 'lok-auta'. Ne pratite samo naš sport, pratite i industriju sporta. Uz to, Lejkersi imaju i dalje prostora u seleri kepu", napisao je Brajant na ovoj društvenoj mrežu obraćajući se pre svega mladim sportistima kako bi na vreme naučili kako funkcioniše biznis u sportu.

U Brajantovu odbranu, on nije zahtevao od Lejkersa toliki novac, sam je rekao da nije bilo nikakvih pregovora, samo je prihvatio ono što mu je ponuđeno.

Brajant je ove poruke objasnio u intervjuu za "Jahu (Yahoo)".
Beta/AP
"Mnogi od nas imaju planove da postanu poslovni ljudi kada nam se završe karijere. Ali to počinje sada. Moraš biti sposoban da uđeš u te cipele. Ne možeš sedeti i reći: 'Pa, uzeću manje novca zbog pritiska javnosti, jer ako ne uzmeš manje, briga te za pobede'. Ja sam srećan što sam deo organizacije koja zna kako treba da se brine o igračima, i obezbede sjajan tim na parketu. Oni znaju kako oboje da urade. Mnogi igrači u ligi to nemaju. Zaglavljeni su u neprilici, verovatno namerno od strane nekih timova, kako bi ih prisilili da uzmu manje novca. U međuvremenu, vrednost organizacije probija plafon preko leđa igrača, koji su nesebični. To je najbesmislenija stvar koju sam ikad čuo", rekao je Brajant.

Pre nekoliko godina Gilbert Arinas je mogao da uzme 120 miliona dolara Vašington Vizardsima, ali je uzeo 'samo' 111 kako bi klub doveo još nekog dobrog igrača. Međutim, on je u međuvremenu doživeo tešku povredu i potpuno nestao sa NBA scene, ali i dalje dobija taj novac, pa ovaj ugovor nezvanično važi za najgori u istoriji lige.

Što se tiče "seleri kepa" Lejkersa, možda imaju dovoljno prostora da dovedu još jednog superstara predstojećeg leta (LeBron Džejms, Karmelo Entoni, Dvejn Vejd, sva trojica postaju slobodni agenti), ako ostali igrači pristanu na miminalne ugovore.

Zbog toga se postavlja pitanje da li tim Lejkersa treba da čine 36-godišnji Kobi (kojem je pokidana Ahilova tetiva i ponovo operisano koleno) i Melo sa maksimalnim ugovorima, a društvo da im pravi 12 momaka sa minimalnim zaradama.

Da li to može da donese još jednu titulu "jezerašima" kojoj se Brajant toliko nada?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: