NBA: Prgavi Rondo branio Garneta

Utakmice NBA lige u noći između srede i četvrtak obeležila je tuča igrača Boston Seltiksa i Bruklin Netsa, u pobedu gostiju iz Njujorka sa 95:83.

Izvor: AK

Četvrtak, 29.11.2012.

10:27

Default images

Sve se dogodili krajem druge četvrtine kada je krilo Netsa Kris Hamfriz nesportski udario Kevina Garneta u lice i oborio ga na parket dok je ovaj bio u skoku.

To je razljutilo saigrače KG-a, a posebno Ražona Ronda koji je žestoko nasrnuo na Hamfriza. Priključio mu se i iskusni Džejson Teri, da bi se potom igrači oba tima našli u klinču.

Džerald Valas je najžešće branio Hamfriza, dok u na igrače Netsa potom krenuli i Garnet, te Pol Pirs. Uz pomoć obezbeđenja igrači dva tima su razdvojeni, a sudije su isključile Hamfriza, Valasa i Ronda. Garnet je takođe dobio tehničku grešku, ali je ostao u igri.

Do momenta isključenja Rondo je imao samo tri asistencij, pa je na neslavan način okončao sjajni niz od 37 utakmica na kojima je imao najmanje deset asistencija. On je bio na samo devet utakmica od izjednačenja rekorda Medžika Džonsona. Rondu je očigledno bilo važnije da podrži i odbrani svog saigrača, od jurenja statističkog rekorda.



"Moramo da štitimo jedni druge. Mi se ovde smatramo porodicom, i to je tako. Zabrinuti smo zbog mogućih suspenzija, ali to je tako", rekao je Kevin Garnet zbog koga je cela tuča u Bostonu i počela.

"Ne želiš da ulaziš u bilo koji sukob koji te može koštati pobede u utakmici. Najbolje što možeš da uradiš je da budeš mirotvorac. Ali kada si u bici, to je nekada teško. Rade laktovi, momci se guraju, reaguješ na to. To je u prirodi većine ljudi. Da ja gurnem nekoga on će naravno da reaguje i gurne mene, ako ga udarim, prirodna reakcija će biti njegov udarac. Zato je teško kada si u srcu borbe, ali takva je nekada igra", istakao je lider Seltiksa Pol Pirs.

Meč je okončan pobedom Bruklina sa 95:83.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: