Džekson: LeBron nije odbegli rob

Borac za ljudska prava Džesi Džekson kritikovao je vlasnika Kavalirsa Dena Gilberta, koji se prema LeBronu Džejmsu poneo, kako tvrdi, kao prema odbeglom robu.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 12.07.2010.

11:03

Default images

Ova izjava usledila je posle komentara koje je prvi čovek NBA ekipe iz Klivlenda uputio Džejmsu, kada je saznao da će ovaj karijeru nastaviti u Majami Hitu.

Gilbert je uputio otvoreno pismo navijačima Kavalirsa, u kome je iskritikovao 25-godišnju zvezdu i najavio da će Kavsi titulu osvojiti pre Džejmsa.

On je tada Lebronovu odluku nazvao „kukavičkom“, a kasnije je čak i iskazao sumnju u njegove nastupe tokom ovogodišnjeg plej-ofa.

„Imao je besplatnu ulaznicu. Ljudi su ga predugo pokrivali. Večeras smo videli ko je pravi LeBron Džejms“, rekao je Gilbert.

Džekson je izjavio da su Gilbertovi komentari „opasni, arogantni i beskompromisni“.

„On je govorio kao vlasnik LeBrona Džejmsa, ne samo kao vlasnik Klivlend Kavalirsa. Osećaj prevarenosti personifikuje mentalitet robovlasnika. On LeBrona vidi kao odbeglog roba. Ovo je odnos poslodavca i zaposlenog – dvojice biznis partnera – a LeBron je poštovao ugovor“, rekao je Džekson.

Borac za ljudska prava takođe je izjavio da bi liga trebalo da obrati pažnju i kažnjava vlasnike zbog ovakvih izjava. Predstavnik za štampu lige Tim Frenk nije želeo da komentariše izjavu Džeksona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: