Orlando još u igri, 3-2

Košarkaši Orlando Medžika pobedili su Boston 113:92 u utakmici broj 5, finala plej ofa istočne konferencije.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.05.2010.

08:55

Default images

Dvajt Hauard koji se "probudio" u poslednje dve utakmice ove serije, predvodio je "magične" sa 21 poenom i 10 skokova, dok je možda i najbolji igrač Orlanda u ovoj seriji, Džamir Nelson dodao 24.

Orlando je na "pola puta" od istorije, pošto je gubio 0-3, a do sada u istoriji najjače košarkaške lige sveta nije zabeležen slučaj da je ekipa uspela da se "vrati" i slavi u seriji sa 4-3.

Utakmica broj 6 igra se u Bostonu u petak uveče, dok bi sedmi meč, ako Orlando stigne do još jednog brejka bio na programu u nedelju na Floridi...

Orlando je odlično šutirao za 3 poena (25-13), ali je i ukupno gledano igrao bolje nego na prethodnim utakmicama:

"Nas još uvek čeka veliki posao. Ne znam u kakvom su raspoloženju u Bostonu, ali i dalje imaju veliku prednost. Igramo bolje i to nas hrabri" rekao je Sten Van Gandi, trener Orlanda.

Ekipu Bostona predvodio je Rašid Valas sa 21 poenom, dok je Rondo dodao 19.

Utakmica broj 6, za koju se činilo da neće ni biti viđena u ovoj seriji, sada donosi veliku šansu Orlandu. Do jednog brejka su stigli izbegavajući "čišćenje" a sada sa ogromnim samopouzdanjem stižu ponovo u Masačusets. Pored toga, Hauard je uhvatio ritam i bukvalno počeo da dominira i "razgrće" po reketu.

U
Fonet
U utakmici broj 5, laktom je (nenamerno) gotovo nokautirao Dejvisa (koji se nakon toga nije vraćao u igru), slično je prošao i Markiz Denijels koji se našao na putu centru Orlanda, a problema sa leđima ima i Rašid Valas, pogađate, nakon udarca Hauarda.

Muka za Boston je i isključenje Kendrika Perkinsa, koji je zbog rasprave sa sudijama dobio drugu tehničku grešku, automatski i isključenje, ali i eliminaciju iz utakmice broj 6, osim ako NBA liga, nakon naknadnog pregleda ne odluči drugačije: "Nije zaslužio ni jednu, a ipak je brzo morao u svlačionicu" rekao je trener Seltiksa Dok Rivers, koji je još nakon treće utakmice slutio da posao nije ni približno završen: "Nisu ispali, moraćemo sami da ih izbacimo, sami neće izaći iz ove serije" rekao je nakon 3-0 Rivers.

Sada ovog trenera očekuje veliki posao...Boston legendarni klub lige, nalazi se dve utakmice od istorije, ovoga puta negativne. Samo 4 kluba u istoriji profesionalnog sporta (NFL,NHL,MLB). Simbolično ili ne, u dva poslednja učestvovali su klubovi iz Bostona. Istoriju su ispisali Boston "Red Soksi" koji su 2004.godine eliminisali čuvene Njujork Jenkije u bejzbol šampionatu.

Pre nepunih mesec dana hokejaši Filadelfija Flajersi eliminisali su Boston Bruinse sa 4-3, seriju su započeli pobedom u Bostonu u istoj dvorani u kojoj se igra utakmica broj 6 ove serije NBA lige:

"Sve vreme verujemo da možemo, znamo da možemo do finala, bez obzira na težak put i sve okolnosti, pobedićemo" rekao je nakon petog meča Džamir Nelson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: