Orlandovih 63% iz igre za pobedu

Košarkaški Orlanda savladali su na svom terenu Los Anđeles Lejkerse sa 108:104 i tako smanjili rezultat na 2:1 u velikom finalu NBA lige.

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2009.

09:19

Default images

Ekipa sa Floride došla je do pobede zahvaljujući izvanrednom šutu iz igre od čak 63 procenata. Rašard Luis i Dvajt Hauard postigli su po 21 za pobedničku ekipu, dok je Kobe Brajant ubacio 31 poen za Lejkerse. Četvrti meč finalne serije igra se takođe u Orlandu u noći između četvrtka i petka.

Orlando je došao do prve pobede u finalu plej-ofa u svojoj istoriji. Ekipa sa Floride je 1995. je takođe učestvovala u velikom finalu, ali je Hjuston sa Hakimom Olajdžuvonom, Klajdom Drekslerom i Robertom Orijem bio jači od Šekila O’Nila, Penija Hardaveja i Horasa Grenta, pa je tim iz Teksasa slavio sa 4:0.

Orlando je u trećem meču finalne serije postavio novi rekord NBA finala šutirajući iz igre 63 procenata, uključujući i takođe rekordnih 75% u prvom poluvremenu. U slučaju poraza, Orlando bi imao skor 0:3 i verovatno bi se priključio cifri od 88 ekipa u istorijatu NBA plej-ofa koje taj zaostatak nisu uspele da stignu.

Lopta je ulazila u koš, to uvek ’pali’. Ta formula je uvek isprobavana i istinita je“, prokomentarisao je pobedu svog tima trener Sten Van Gandi.

Ekipa sa Floride je tako prikazala dijametralno suprotnu igru u odnosu na prva dva meča. U prvom susretu Orlando je imao šut iz igre samo 29,9%, dok su se u drugoj nešto popravili, šutirajući 42%, nakon čega su izgubili u prodžetku.



U ekipi Orlanda bilo je više raspoloženih igrača pošto su čak petorica košarkaša ubacila 18 i više poena. Ekipa Medžika je u prvom poluvremenu ubacila 24 puta iz 32 pokušaja, a visok procenat šuta održavala je sve do poslednjih pet minuta utakmice. Nakon promašaja Mikaela Pijetrusa, koji je bio potpuno sam na liniji za tri poena, Pau Gasol je fauliran i nakon ubačenih slobodnih bacanja bilo je 99:99 na 2:41 do kraja. Ipak, posle zakucavanja Pijetrusa nervozna publika se malo smirila, a posle trojke Rašarda Luisa, rezultat je bio 104:101 za domaću ekipu. Naknadni snimak pokazao je da je Luis ipak nagazio liniju. Posle sumnjivog faula Hauarda nad Brajantom, superstar Lejkersa pogodio je samo jedno slobodno bacanje. Orlando ni u narednom napadu nije uspeo da postigne poene, ali sa druge strane ni Lejkersi nisu bili uspešni. U sledećem napadu Pijetrus je posle faula ubacio oba bacanja za 106:102, što je na kraju i rešilo utakmicu. Lejkersi su u poslednjih petnaestak sekundi čak tri puta pokušali da postignu trojku, da bi na kraju posle trećeg ofanzivnog skoka Brajant uspeo samo da položi za dva poena. Odmah je napravio i faul ali su posle slobodnih bacanja ostale samo dve desetinke za poslednji napad.

Dvajt Haurad meč je završio sa 21 poenom i 14 skokova, a Rašard Luis ubacio je isto toliko, uz po pet skokova i asistencija. Rafer Alston je postigao 20 poena, dok su Hidajet Turkoglu i Mikael Pijetrus su ubacili po 18, uz šest skokova i sedam asistencija turskog reprezentativca.

Kobe Brajant, koji se bori za svoju četvrtu titulu i prvu od 2002. godine, ubacio je 31 poen za Lejkerse, ali je u drugom poluvremenu ubacio samo 10 poena, a posle prve četvrtine imao je šut iz igre 4-15. Prva zvezda Lejkersa je takođe promašila pet slobodnih bacanja, tačno koliko je ekipi iz Los Anđelesa nedostajalo za pobedu. Pau Gasol je postigao 23 poena uz samo tri skoka.

Četvrti meč serije na programu je u noći između četvrtka i petka i igraće se ponovo u Orlandu.



Orlando – L.A. Lejkers 108:104 (27:31, 32:23, 22:21, 27:29)
(Hauard 21p 14s, Luis 21p, Alston 20p, Turkoglu 18p 6s 7as, Pijetrus 18p – Brajant 31p 8s, Gasol 23p)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: