Jubilej Dona Nelzona

U NBA šampionatu prethodne noći odigrano je pet utakmica, a obojica srpskih igrača koja su bila na parketu doživeli su poraze.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Nedelja, 22.02.2009.

09:47

Default images

Peđa Stojaković je na parketu proveo 36 minuta, ali njegov učinak od osam poena i 11 skokova nije bio dovoljan da Hornetsi pobede Džezere. Nenad Krstić je kao starter igrao samo 13 minuta sa dva poena i po jednom krađom i blokadom, a njegov Tander je doživeo poraz od Golden Stejta.

Golden Stejt – Oklahoma Siti 133:120
Sada sa punim timom na parketu, Voriorsi predstavljaju veliku snagu na terenu. U još jednoj ofanzivnoj igri Golden Stejt je stigao do četvrte pobede u poslednjih pet mečeva. Stiven Džekson je postigao 26 poena, Kori Mageti 25, a Džamal Kroford 24 za Golden Stejt koji na poslednjih sedam mečeva u proseku daje 121 poen po meču. U poraženom timu Rasel Vestbruk je zabeležio 31 poen i 11 asistencija. Trener Voriorsa Don Nelzon upisao je svoju 1300. pobedu u karijeri.

Juta – Nju Orlins 102:88
Deron Vilijams ima bolji međusobni skor protiv svog rivala sa kojim je ušao u ligu 2005. godine Krisa Pola, kao dvojica od četiri prva pika na draftu. Ipak ovoga puta on i njegovi saigrači imali su dodatni motiv da ostvare pobedu. Samo dan pošto su izgubili vlasnika Lerija Milera, Vilijams i saigrači su upisali četvrtu uzastopnu pobedu. Juta je dobila sedam od poslednjih osam mečeva. Vratio se Andrej Kirilenko, a uskoro se očekuje i povratak Karlosa Buzera, pa će Juta pred plej-of predstavljati veliku snagu u ligi. Ipak ovaj duel obeležio je dvoboj dvojice trenutno najboljih plejmejkera u ligi Vilijamsa i Pola i deseti put u 12 duela Vilijams je bio uspešniji. Plej Džezera duel je završio sa 20 poena i 13 asistencija. Najefikasniji je bio Memet Okur sa 25 poena, dok je Pol Milsap upisao 10 skokova. Kod Hornetsa Kris Pol je duel završio sa 24 poena, 7 asistencija i pet skokova. Rašual Batler je ubacio 21, a Dejvid Vest 18 poena uz 10 skokova.

Majami – Filadelfija 97:91
Dvejn Vejd je upisao 25 poena i devet asistencija, dok je Džermejn O'Nil upisao prvi dabl-dabl kao član Hita, pa je Majami ostvario trijumf protiv Filadelfije. O'Nil je duel završio sa 17 poena i 10 skokova, a Judonis Hazlem je imao 13 poena i 10 skokova. Vejd je doneo prednost Majamiju 88:87 iz slobodnih bacanja dva minuta pre kraja, da bi potom ubacio i koš posle prodora za 92:87. 76ersi su imali šansu 15 sekundi pre kraja, ali je Luis Vilijams promašio šut za tri poena. Andre Miler je bio najefikasniji igrač duela sa 30 poena i devet skokova, dok je Luis Vilijams postigao 22.

Vašington – San Antonio 67:98
Nekadašnji igrač Hapoela iz Jerusalima Rodžer Mejson se osećao kao kod kuće poslednjeg dana turneje San Antonija koja je trajala 21 dan i tokom koje su Sparsi odigrali osam utakmica. Mejson se vratio u rodni grad i gotovo sam pobedio Vašington Vizardse. On je ubacio 25 poena, postigavši pet trojki, pa su Sparsi turneju završili skorom 5-3. Majkl Finli je duel završio sa 19 poena, dok je Tim Dankan imao dabl-dabl sa 12 poena i 11 skokova. U domaćem timu jedini vredan pomena je Keron Batler strelac 24 poena.

Dalas – Sakramento 116:95
Plan Dalasa za utakmicu protiv Kingsa bio je jednostavan – izbaciti loptu iz ruku Kevina Martina, dobiti borbu u skoku i odmoriti Dirka Novickog. Veče posle teškog poraza od Hjustona, Meveriksi su osigurali trijumf već posle poluvremena. Kingsi su u Dalas doputovali bez nedavnih pojačanja Rašada MekKantsa i Drua Gudena, pa praktično nisu ni dobili priliku da trijumfuju. Džuan Hauard i Brendon Bas su postigli po 20 poena, dok je nekadašnji igrač Taukeramike Džejms Singlton duel završio sa 19 poena i 12 skokova. U gostujućem timu Slovenac Beno Udrih je bio najefikasniji sa 18 koševa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: