Monta Elis tri meseca van terena

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 28.08.2008.

14:29

Default images

Košarkaš američkog Golden Stejta Monta Elis pauziraće najmanje tri meseca zbog teškog iščašenja zgloba, objavio je njegov klub. Bek Voriorsa povredio se u svom rodnom gradu Džeksonu i operisao je povređeni ligament. Njegov zglob ostaće u gipsu šest nedelja, posle čeka će morati da prodje barem šest nedelja rehabilitacije, što znaci da će 22-godišnji propustiti prvih mesec dana sezone.

Elis je pre oko mesec dana potpisao šestogodišnji ugovor vredan 66 miliona dolara.

Jedan od najzaslužnijih igrača za uspon Golden Stejta je samo jedan od petorice igrača u istoriji NBA koji je sa manje od 22 godine postizao u proseku 20 poena po utakmici, uz šut iz igre od 50 odsto.Ostala četvorica su Kevin Džonson, Majkl Džordan, Medžik Džonson i Dejvid Tompson.

Američki elektronski mediji preneli su izjavu Krisa Malina, generalnog menadžera kluba, da Golden Stejt neće odmah povlačiti "panične poteze", ali je izjavio da je klub zainteresovan za dovođenje Šona Livingstona, nekadašnjeg plejmejkera LA Klipersa.

"Trenutno verujemo da Markus Vilijams može da igra na poziciji pleja. Razgovaraćemo još o tome, a trener Don Nelson i ja smo razmatrali mnoge mogućnosti. Sigurno je da nećemo paničiti i raditi nešto nasumično", preneo je Malinove reči ESPN.

Elis bi u sledećih šest godina trebalo da zarađuje 11 miliona dolara po sezoni i to pošto je prošle zaradio samo 770.610 dolara.

Golden Stejt je prošle sezone zabeležio 48 pobeda i bio slabiji od samo tri tima na Istoku, ali to mu nije bilo dovoljno da se plasira u plej-of Zapadne konferencije.

Voriorsi će tako sezonu početi znatno oslabljeni, jer je već na početku prelaznog roka plejmejker i najveća zvezda Beron Dejvis najavio odlazak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: