Skola želi da bude "Rokets"

Izvor: Andrijana Žikiæ

Petak, 12.10.2007.

19:52

Default images

Tim Hjuston Roketsa napravio je iznenađenje ostvarivši ubedljivu pobedu nad aktuelnim šampionom Evrolige Panatinaikosom rezultatom 107:70. Najbolji učinak na strani domaćih zabeležili su kineski centar Jao Ming sa postignutih 21 poena i 8 skokova, odnosno argentinski reprezentativac Luis Skola sa 17 poena, 6 skokova i 2 asistencije. U dresu grčkog tima najefikasniji su bili Amerikanac Majk Batiste i Slovenac Sani Bećirović sa po 14 ubačenih lopti.

Odličnu partiju na svom debiju u dresu Roketsa, Skola je ovako opisao: „Svestan sam da moram da se prilagođavam ekipi i novoj sredini, kao i da menjam svoju igru, naročito u segmentu odbrane, koja je ovde bitno drugačija i zahteva maksimalnu koncentarciju“.

Zvezda Roketsa Trejsi MekGrejdi nije igrao zbog lakše povrede levog kolena.

Od samog starta utakmice bilo je evidentno da evropski tim sa najvišim Kostas Tsartsarisom (208cm) nema rešenje za igru Jao Minga “pod koševima“, koji je posle 19 minuta igre zabeležio 14 koševa i 4 skoka. Rezultat na poluvremenu bio je 59:37.

"Mnogo puta sam igrao protiv njih (Panatinaikos) i poznajem njihovu igru. Uvek je bilo teško i komplikovano, ali sam rekao svojim saigračima da ako budemo ozbiljno pristupili utakmici, nema razloga da bude problema", rekao je Skola.

Trener Panatinaikosa, Želimir Obradović dobio je drugu tehničku usled prigovora upućenim sudijama u trećoj deonici (90:55), pa nije prisustvovao ostatku meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: