Redži Miler počeo da trenira

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Subota, 18.08.2007.

23:39

Default images

Jedan od najboljih šutera u istoriji NBA Redži Miler počeo je aktivno da trenira, jer planira povratak u ligu. Miler će narednih dana kroz treninge pokušati da utvrdi da li je spreman za povratak na parket, dve godine pošto se penzionisao. Za usluge bivše zvezde Indijana Pejsersa zainteresovan je Boston, koji je ovog leta potpuno promenio tim, u želji da postane konkurentan za šampionski prsten.

Miler ima 42 godine, a u penziju je otišao pre 2005. godine. Tokom igračke karijere Miler je važio za najboljeg šutera (posebno u odlučujućim trenucima) i jednog od najboljih defanzivaca lige.

On je rekorder lige po broju ubačenih (2560) i pokušanih trojki (6486), nalazi se među prvih deset u NBA istoriji u kategorijama odigrani mečevi, minuti na terenu i procenat slobodnih bacanja, a sa 25.279 poena zauzima 13. mesto na večnoj listi. Uz to, Miler je upamćen i po vernosti Pejsersima, u čijem dresu je proveo celu karijeru, a po broju mečeva odigranih za jedan klub nalazi se na trećem mestu.

Miler, koji je prošle sezone bio NBA komentator na jednoj od američkih televizija, izjavio je da je bio iznenađen kada je čuo da je generalni menadžer Bostona Deni Ejndž pozvao njegovog nekadašnjeg agenta raspitujući se da li je zainetesovan da se vrati na teren.

Seltiksi su posle niza neuspešnih sezona potpuno promenili ekipu u dva velika trejda. U društvo Polu Pirsu stigli su Kevin Garnet iz Minesote i Rej Alen iz Sijetla, dve velike zvezde koje nisu imale priliku da se sa svojim ekipama bore za prsten.

Generalni menadžer Deni Ejndž pokušava da ponovi sistem koji je Majamiju 2006. godine doneo titulu – prikupljanje veterana u poslednjem pohodu ka prstenu. U Majamiju je ta tehnika dala rezultate, da li će najtrofejniji NBA klub uspeti da posle 22 godine vrati titulu videćemo tokom sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: