Miličić jedva čeka EP u Španiji

Izvor: Braca Ðorðeviæ, VOA

Ponedeljak, 15.01.2007.

20:07

Default images

Više od tri godine pošto ga je Detroit izabrao kao drugog pika na draftu (tada je to bila najviša pozicija za jednog Evropljanina), Darko Miličić konačno ima priliku da pokaže šta zna. U Pistonsima praktično nije igrao, na Floridi, ima promenljivu minutažu, ali u proseku preko 20 minuta po utakmici. Iako je za prethodnih nekoliko meseci igrama u Orlandu i letos u reprezentaciji značajno promenio predstavu koju su stručnjaci i navijači u Americi imali o njemu, 21-godišnji Miličić nije zadovoljan svojim partijama u novoj sezoni.   

"Očekivao sam mnogo više od samog sebe, ali dobro, tek je početak sezone, ima vremena. Ulazim sa klupe, tri minuta pre kraja prve četvrtine, trenutno moja uloga je takva da jednostavno mogu malo bolje, ali ne toliko. Pokušavam da maksimalno odradim minutažu koju dobijem, i to je za sada to", kaže Miličić.

Nedavno, Miličićev saigrač, veteran Grent Hil, američkim novinarima je rekao da Darka posmatra kao da je ruki, iako mu je ovo četvrta sezona u ligi. Miličić kaže da ima identičan osećaj i da dovodi do oscilacija u igri. 

"Znaš kako je, kad ne igraš dve-tri godine, u nekim situacijama malo previše razmišljam, što ne bi trebalo. Moram u nekim segmentima da napredujem dosta, nekad ne ličim na sebe, nekad previše žurim, pravim gluposti na terenu, ali to će doći s vremenom i s utakmicama, ne brinem se za to", tvrdi Miličić.

Za povratak samopuzdanja, Miličiću je mnogo značio i letošnji nastup za reprezentaciju Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Japanu. Bio je praktično prva zvezda tima Dragana Šakote, koji doduše nije uspeo da se plasira u samu završnicu.

"Svidelo mi se što Šakota nije pravio razliku, sa svima je imao isti odnos i verovao je u nas. Mislim da smo jako dobro radili tokom celih priprema, ali realno naišli smo na tu Španiju, koja je bila kaznena ekspedicija, a pre toga sigurno taj kiks protiv Nigerije, utakmica koja nismo smeli da izgubimo. Hteli mi da priznamo ili ne, to je bila prva utakmica većine nas, Svetsko prvenstvo, niko se nije plašio Nigerije, već smo bili u nekom grču. Nije realno da izgubimo od njih, to svi znaju. Taj kiks nas je košato da naiđemo na Španiju u osmini finala, gde iako smo svi verovali i hteli, jednostavno nismo mogli. Bilo je lepo iskustvo, grupa super momaka, to mi je veoma drago", kaže Miličić.

Miličić ističe da jedva čeka sledeće okupljanje reprezentacije i Evropsko prvenstvo u Španiji na leto.

"Imamo taj kiks da se Krle povredio, i ostatak grupe ne znam ko će da dođe, ja ću sigurno doći, sigurno će biti dobro iskustvo. Svi očekujemo mnogo, videćemo ko će da se odazove i pokušaćemo da odradimo pripreme kao prošle godine, pa šta Bog da. I ostale ekipe će biti drugačije sigurno", završava Miličić.

S obzirom da mu Orlando do početka sezone nije ponudio novi ugovor, tačnije jeste, ali je ponuda kasnije povučena, Miličić će na kraju ove sezone postati orgraničneo slobodan igrač. «Magični» će moći da mu ponude najviše i izjednače svaku ponudu ostalih timova, što posle dve i po godine sedenja na klupi u Detroitu – zvuči prilično dobro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: