Sijetl prekinuo niz Majamija

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2005.

10:46

Default images

Košarkaši Sijetla prekinuli su niz od 14 pobeda Majamija pošto su slavili na Floridi 98:96. Tim sa severozapada države na krajnjem jugu SAD predvodio je Rej Alen sa 33 poena, dok je Rašard Luis uz 17 koševa imao i 13 skokova.

Vladimir Radmanović je bio solidan sa 12 poena i 6 skokova u šestoj uzastopnoj pobedi Sijetla na gostojućim terenima.

Iako su vodili 42 od 48 minuta (ne više od 8 poena) Soniksi su domaćem timu dali šansu da udje u produžetak, kada je samo tri desetinke pre kraja dosudjen faul Luisu na Ediju Džounsu pri šutu za tri poena.

Medjutim,Džons koji je solidan penaldžija (77,8 posto) je promašio već prvo slobodno bacanje, a treće namerno, ali niko nije uspeo da uhvati loptu u napadu:

Ovo je jedan od najboljih trenutaka u sportu, kada utišate celu dvoranu“ rekao je posle meča Rej Alen koji je zatrpao koš Hita sa 35 poena i bio direktno odgovoran za prekid najboljeg niza u istoriji kluba.

Majami je predvodio Vejd sa 28 poena (od toga 23 u drugom poluvremenu) dok je O Nil uz dobar dabl-dabl (25+14) imao i rekordnih 7 blokada.

U ostalim zanimljivijim mečevima, LA Klipersi su pobedom u „Pepsi Centru“ produžili agoniju Nagetsa, dok je Pol Pirs zabeležio jedini tripl-dabl večeri u lakoj pobedi Bostona nad najslabijim timom u ligi Nju Orliansom U tom meču nije igrao Geri Pejton koji je tako prekinuo svoj uzastopni niz utakmica na 305.

Iako se očekivalo da Klivlend Kavalirsi koji od ponedeljka imaju novog vlasnika, igraju bez Džejmsa u Šarlotu, zvezda tima je ipak igrala i sa 26 koševa bila najzaslužnija za pobedu u Koloseumu od 94:83.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: