Van Eksel u Portlandu!

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2004.

20:29

Default images

Golden Stejt Voriorsi danas su poslali plejmejkera Nika Van Eksela u Portland Treil Blejzerse u zamenu za Dejla Dejvisa i Dena Dikaua. Portland će biti peti NBA tim za Van Eksela, čija je budućnost u Voriorsima praktično određena onog trenutka kada je šestogodišnji ugovor vredan 37 miliona dolara potpisao plej Derik Fišer. Voriorsi takođe pod ugovorom za sledeću sezonu imaju i Spidija Klekstona.

"Mislim da je ovo bila potreba za naš tim i da će se novi igrači dobro snaći", rekao je Kris Malin, potpredsednik Voriorsa. "Ovo bi trebalo da bude situacija u kojoj svi dobijaju".

Van Eksel je bio povređen veći deo sezone u Voriorsima, gde je stigao u trejdu prethodnog leta za Entuana Džejmisona. On je u proseku beležio 12.6 poena u samo 39 mečeva, pošto je neposredno posle Ol-star pauze išao na oporavak od povrede kolena. On bi u narednoj sezoni, koja je poslednja u garantovanom ugovoru trebalo da zaradi 12 miliona dolara. Van Eksel je posebno impresionirao Blejzerse pre dve sezone kada je Mevsima doneo trijumf u plej-of seriji. On bi trebalo da se rotira na pozicijama jedan i dva u Portlandu zajedno sa Dejmonom Stodemajerom i Derekom Andersonom.

Na drugoj strani Dejvis će naredne sezone, takođe poslednje u ugovoru, zaraditi 10 miliona dolara. On je bio srce odbrane Portlanda u prethodne četiri sezone. Pre toga igrao je devet godina u Indijani, gde je bio saigrač Krisa Malina.

"On je momak koga volim da imam uz sebe. Osećam da ima još dosta snage u njemu", tvrdi Malin. Veteran bi trebalo da posluži kao mentor mladićima u Voriorsima Troju Marfiju i rukiju Andrisu Bijedrinsu.

Dikau ima trogodišnje iskustvo u NBA. On je u Portland stigao iz Atlante ovog februara u trejdu u kojem je u Hokse otišao Rašid Valas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: