Šarlot birao Pavlovića,Fajzera...

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2004.

09:49

Default images

Novoformirani NBA ligaš Šarlot Bobketsi izabrali su noćas 19 slobodnih igrača na proširenom draftu. Medju prvim članovima Bobketsa nalazi se i sada već bivši košarkaš Jute  Aleksandar Pavlović.

30.klub najjače lige sveta prema vestima iz SAD, proslediće Pavlovića u Klivlend, u zamenu za pravo izbora u prvoj rundi nekog od narednih draftova.

Kao što je i najavio GM i trener novog kluba Berni Bikerstaf klub nije „jurio“ velike zvezde sa „teškim“ ugovorima,već se opredelio za formiranje tima od igrača koji po mišljenju skauta novog kluba nisu dobili pravu priliku u svojim sada već bivšim ekipama.
Sigurno „najzvučnija“ imena u odabiru su Markus Fajzer iz Čikaga,Vajt iz Finiksa i Džerald Valas iz Sakramenta:

“Ono što smo želeli su igrači koji su tražili vreme u igri i prostor da pokažu svoj talenat. Mi im dajemo i jedno i drugo“ rekao je Bikerstaf. U izboru tima iz Severne Karoline nalazi se i 9 ograničeno slobodnih agenata, koji su prema pravilima lige izborom Bobketsa automatski postali slobodni u izboru novog kluba.

Nekoliko „rupa“ u timu Bikerstaf će „zakrpiti“ sa 3-4 trejda koje je najavio, a najveća zvezda nove franšize ipak će biti drugi pik sa drafta – Emeka Okafor ili Dvajt Hauard.

Podsetimo, prvi igrač novoformiranog kluba postao je Predrag Drobnjak koji je juče u razmeni došao iz LA Klipersa.

Evo i kompletnog spiska igrača za koje su se opredelili Bobketsi:

Džahidi Vajt (Finiks)
Marku Fajzer (Čikago)
Aleksandar Pavlović (Juta)
Džerald Valas (Sakramento)
Džejson Kapono (Klivlend)
Džamal Simpson (La Lejkers)
Tamar Slej (Nju Džersi)
Primož Brezec (Indijana)
Zaza Pašulia (Orlando)
Brendon Hanter (Boston)
Džef Trepanje( Denver)
Riči Fram (Sijetl)
Teron Smit (Memfis)
Loren Vuds (Majami)
Džej Ar Bremer (GS Voriors)
Loni Bakster (Vašington)
Moris Karter (Nju Orlians)
Dezmond Ferguson (Portland)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: