Džejms rasprodao "Gand Arenu" u Klivlendu ?

Izvor: B92, lokalni sajtovi

Utorak, 27.05.2003.

23:17

Default images

Jedna kuglica promenila je sudbinu najgoreg kluba u ligi. Kocka je odlučila da Le Bron Džejms ide u Klivlend Kavalirse, a samo nekoliko dana posle draft lutrije, ljudi u klubu su zatrpani pozivima navijača koji se raspituju za sezonske karte. Prošle sezone «crna rupa» NBA lige, Gand Arena imala je samo 3000 navijača sa pretplatnim kartama i prosečnu posetu od 11 hiljada melanholičnih navijača.

Sada je već izvesno da će Kavalirsi u većem delu sezone imati rasprodatu dvoranu ( najsmeliji prognostičari najavljuju da će dvorana koja je otvorena 1994.godine biti rasprodata za celu sezonu).

Kada je hteo da nabavi komplet karata za najbližu familiju 18-godišnjeg Džejmsa, menadžeru «nove mašine za pravljenje para NBA lige», Aronu Gudvinu , saopšteno je da karata za najbolja mesta u dvorani više nema !

Iako je već propisno "razmrdao" grad Klivlend, pa i saveznu državu Ohajo, Le Bron Džejms još uvek nema pravo da bude kontaktiran od strane novih poslodavaca. To će prema važećem ugovoru u NBA, moći da učini tek 1.jula.

Kao što je sigurno da će prvi čovek lige, Dejvid Štern  26.juna u Njujorku pročitati da "Kavalirsi" biraju Džejmsa, tako je gotovo sigurno da će tim iz Klivlenda "morati" za trogodišnji ugovor ( uz opciju za 4.sezonu) da izdvoji maksimalnih 12,96 miliona dolara za srednjoškolsku senzaciju ( što je prava "sića" u odnosu na 90 miliona koje je dobio od "Najkija"). Na pitanje koliko će trajati dogovor oko ugovora ( koji nekada traju i nedeljama) izmedju Kavalirsa i Džejmsa, Gudvin je uz smešak odgovorio "Ne više od 60 minuta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: