Nova vest
Košarka 39

15.5.2024.

22:20

Avramović: Samo da smo živi i zdravi VIDEO

Plejmejker Partizana Aleksa Avramović analizirao je poraz svog tima od Crvene zvezde u drugom susretu finalne serije ABA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Zvezda je trijumfovala rezultatom 80:73 i tako povela sa 2-0 u seriji.

"Nije se desio brejk ne znam već ni koja godina zaredom. Za razliku od prošle utakmice, sada je Zvezda bila korak ispred nas. Borila se do kraja, zasluženo je pobedila. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, imali smo dosta grešaka u napadu i odbrani. Ništa nije gotovo, idemo da izborimo majstoricu. Znamo da će biti preko 20.000 ljudi, spremnih da nam pomogne, pokušaćemo da pobedimo", rekao je Avramović.

Da li je šansa propuštena u prvom meču?

"Da, imali smo šuteve da se odlepimo na dva poseda. Posle je Teo iznudio faul za tri poena, to im je dalo blagu prednost jer su iz minusa otišli u plus. Imali smo i šut za produžetak, bila je i mrtva lopta na pola koša, imali smo šanse, ali idemo dalje".

Da li je teže igrati u Areni ili "Pioniru"?

"Veruj mi, meni je svejedno. Igram već treću godinu ovde, tako da mi je isto, pričam kada je Zvezda domaćin".

"Malo više smirenosti i stabilnosti. Ne mogu da kažem borba, jer bori se i Zvezda. Ali, potreban je veći nivo agresivnosti, jer nam je Nedović dao 21 poen u prvom poluvremenu. Posle je Teo preuzeo loptu u ruke, pa nam je Bolomboj dao četiri ili šest poena".

Na kraju je podvukao.

"Razmišljamo o trećoj utakmici, pa da odigramo četvrtu i probaćemo da izborimo majstoricu. Ali samo da smo živi i zdravi, to mi je najvažnije. Videli smo šta je bilo sa Nikolom Topićem, mnogo mi je žao zbog njega, želim mu brz oporavak. Stvarno, to bih najviše voleo, da svi ostanemo živi i zdravi", zaključio je Avramović.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 39

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 39

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu