Nova vest
Košarka 66

29.5.2024.

11:21

Bivši košarkaš Partizana i rekorder Evrolige pojačava Zvezdu?

Kodi Miler Mekintajer, košarkaš Baskonije, mogao bi od naredne sezone da obuče dres Crvene zvezde.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Tako barem prenosi portal "Basker njuz", koji navodi da su na Malom Kalemegdanu itekako zainteresovani za usluge bivšeg košarkaša Partizana koji je u sezoni za nama postavio rekord Evrolige.

Amerikanac je u februaru postao tek treći igrač koji je ostvario tripl-dabl u elitnom takmičenju (Nikola Vujčić u sezoni 2005/06 i 2006/07 i Nik Kalates u sezoni 2018/19 pre njega), podelivši čak 20 asistencija protiv Asvela što je najbolji učinak u toj kategoriji u istoriji takmičenja.

Sada bi mogao da sjajne partije pruži i u crveno-belom dresu, nakon što je u prošloj sezoni bio jedan od ključnih igrača u pohodu tima iz Vitorije ka plej-ofu sa 9,4 poena i 7,3 asistencije u proseku.

Osim toga, "Basket njuz" dodaje da su Zvezi interesantna dva povratnika – Luka Vildosa i Nikola Kalinić. Radiće se i na ostanku Treja Tompkinsa i Miloša Teodosića, a isti izvor navodi da će klub najverovatnije napustiti Majk Tobi i Fredi Gilsepi.

Crvena zvezda

Istekli ugovori: Miloš Teodosić, Trej Tompkins, Fredi Gilespi, Aleksa Uskoković, Branko Lazić, Rokas Gedraitis, Nik Popović, Majk Tobi

Najverovatnije odlaze: Majk Tobi, Fredi Gilespi

Pojačanja/novi ugovor: Miloš Teodosić, Kodi Miler Mekintajer, Nikola Kalinić, Trej Tompkins, Luka Vildosa

Podeli:

Komentari 66

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu