Nova vest
Košarka 14

15.5.2024.

21:48

Zvezda nemilosrdna u Pioniru – Partizan u nokdaunu čeka Arenu

Košarkaši Crvene zvezde poveli su 2:0 protiv Partizana u finalu plej-ofa ABA lige, pošto su večeras na svom terenu pobedili 80:73 (17:19, 21:19, 23:19, 19:16).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Ekipa Janisa Sferopulosa tako je povela sa 2-0 i na pravi način obranila domaćin teren, a finalna serije sada se seli u Beogradsku arenu, gde će Partizan pokušati da uzvrati na isti način.

Zvedzu je do trijumfa vodio fenomenalni Nemanja Nedović, a u pravo vreme podrška su mu bili Džoel Bolomboj i Trej Tompkins, koji su u ključnim trenucima ubacili važne poene i prelomili meču  korist domaćina.

Nedović je predvodio Zvezdu ka pobedi sa 21 poenom, sve u prvih 20 minuta, 10 je dao Džoel Bolomboj, a devet Miloš Teodosić.

Kod Partizana se istakao Džejlin Smit sa 12 poena (trojke 4/7), a po 11 su dali Zek Ledej, Pi Džej Doužer i Bruno Kaboklo.

Peđa Milosavljević/Starsport

Partizan je utakmicu počeo sa četiri vezana poena Doužera, a Zvezda je prvi poen postigla posle dva i po minuta, kada je sa linije za slobodna bacanja jednom bio precizan Dejan Davidovac. Posle toga domaći su vezali pet poena i preokrenuli na 6:4, a ubrzo posle trojke Nedovića i sa 11:6.

Crno-beli su uzvratili serijom 8:0, košem Frenka Kaminskog i trojkama Smita i Ledeja za 14:11, a uz prednost od dva poena završili su deonicu (19:17).

Zakucavanjem Alena Smailagića Partizan je poveo 21:17, ali je Zvezda posle toga pojačala i poenima Nedovića i Treja Tompkinsa preokrenula je na 28:23.

Sa šest uzastopnih poena Nedović je doneo Zvezdi prednost 34:27, a osam razlike doneo je Tedosić poenima sa linije za slobodna bacanja 36:28.

Partizan je uzvratio košem Kabokla i trojkom Kevina Pantera, Zvezda je čuvala prednost sve do završnice poluvremena, kada su crno-beli novom serijom 5:0 izjednačili na 38:38.

Peđa Milosavljević/Starsport

U trećoj četvrtini ekipe su igrale u mini-serijama i smenjivale se u vođstvu sve do šestog minuta kada je Zvezda stekla sedam razlike, a posle toga i devet trojkom Rokasa Gedrajtisa za 56:47.

Trojku je na drugoj strani postigao Smit, a odmah je Teodosić vratio trojku i devet razlike.

Bacanjima Ledeja i Džejmsa Nanelija i trojkom Smita, Partizan je uspeo da priđe na 57:59, a u završnici koš je postigao Frederik Gilespi pa je Zvezda sa četiri razlike ušla u četvrtu četvrtinu.

Poslednja deonica počela je trojkama Smita i Tompkinsa, a posle toga razigrao se Bolomboj pa su domaći poveli 70:62.

Zvezda je čuvala prednost, koja je poenom Branka Lazića sa linije za slobodna bacanja dostigla 11 razlike, 78:67, posle čega su crveno-beli obezbedili pobedu.

Treća utakmica igra se u nedelju od 20.30 u Beogradskoj areni gde će Partizan biti domaćin. Serija se igra na tri pobede.

Sofascore

Podeli:

Komentari 14

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu