Lazić za B92: Igrači stalno odlaze, a tim uvek dobar

SARA MILIĆEVIĆ
Podeli
Starsport
Starsport

Lazić je u Zvezdu došao pre šest godina iz FMP Železnika i sa crveno-belima je tri puta bio šampion Srbije, osvojio je tri Jadranske lige i četiri trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Veliki broj igrača napustilo je klub, a mnogi postavljaju pitanje kako će tim Zvezde izgledati ove sezone. Lazić podseća da je klub ranije uspevao da na najbolji način reši problem igrača.

“Tim je protekle tri godine napustio veliki broj igrača a klub je opet uspeo da napravi dobru ekipu koja je mogla da odgovori na očekivanja uprave i navijača. Ja sam siguran da će klub da nastavi da radi dobar posao kao i uvek".

Lazić je u četvrtak obradovao navijače kluba s Malog Kalemegdana potpisavši novi ugovor.

“Mnogo stvari je presudilo da ostanem ovde. Ovo je moj klub, moj grad, ovde su moji navijači. Između ostalog, mislio sam i na porodicu. Još uvek imam malo dete i pre nego što odem negde želim da ona odraste ovde o da bude spremna".

Starsport
Starsport

Lazić će ubuduće biti kapiten ekipe, posle odlaska Luke Mitrovića u Bamberg.

“Srećan sam zbog toga, čast mi je i zadovoljstvo da u novu sezonu uđem kao kapiten. Kapitenska traka znači još veće i odgovornije zalaganje kako na treninzima, tako i na utakmicama. Takođe, predstavljanje kluba na najbolji mogući način, a biti kapiten znači biti primer i ostalima“.

Ljubimac navijača je za Crvenu zvezdu igrao 391 utakmicu, postavši u međuvremenu jedan od najboljih defanzivaca Evrope, zbog čega je zaslužio i poziv selektora Aleksandra Đorđevića.

“Biti na spisku za reprezentaciju i dobiti mogućnost da se nađeš među 12 igrača za Evropsko prvenstvo za mene predstavlja veliku nagradu, kao i motiv za sve što sam do sada uradio i postigao, a takođe prestavlja dodatni motiv da nastavim sa još većim radom“.

Starsport
Starsport

Ovo je prvi ostanak, uz dolazak Džone Boldena, na Malom Kalemegdanu posle serije odlazaka.

Osim spomenutog kapitena Mitrovića, najbolji igrač ekipe Stefan Jović pojačao je minhenski Bajern, Marko Simonović otišao je u Zenit iz Sankt Peterburga, Marko Gudurić je novi igrač Fenerbahčea, Čarls Dženkins postao je prešao u Himki, Dionu Tompsonu i Nejtu Voltersu istekli su ugovori,dok je Ognjen Kuzmić (Real Madrid) takođe u završnim pregovorima oko inostranog angažmana.

Crveno-beli će i naredne sezone biti jedini predstavnici Srbije u Evroligi.

@SaraMilievi1