Ishrana 1

29.04.2024.

8:04

Uz ovaj jednostavan trik, smršaćete sigurno; Nutircionistkinja dala važan savet

Kada pokušavate da smršate, žudnja za grickalicama često može biti vaš najveći neprijatelj, ali postoji jedan jednostavan način da to sprečite.

Izvor: Klix.ba

Uz ovaj jednostavan trik, smršaćete sigurno; Nutircionistkinja dala važan savet
Shutterstock/Prostock-studio

Podeli:

Iako možda mislite da je najbolji način da smršate putem restriktivne, niskokalorične dijete, istina je da jedan od najefikasnijih trikova za mršavljenje zapravo uključuje povećanje unosa jednog ključnog nutrijenta: proteina.

Nutricionista Lauren Hubert otkrila je svoj omiljeni trik za mršavljenje na TikToku: jesti 30 grama proteina za doručak i ručak. Prema njenim rečima, to će vas održati dovoljno sitim da se oduprete uživanju u obrađenim grickalicama tokom celog dana.

"Želim da vam otkrijem svoj bukvalno omiljeni trik za mršavljenje koji je apsolutno nešto što radim svaki dan. Trik je sledeći: morate da jedete 30 ili više grama proteina za doručak i ručak."

Hubertino poverenje u ovu strategiju je podržano ne samo njenom stručnošću već i njenim sopstvenim iskustvom. Čak iu 22. nedelji trudnoće potvrđuje njenu efikasnost:

"Nisam gladna. Trenutno jedva da jedem grickalice, a to mnogo govori".

Zašto jedenje adekvatnih proteina za doručak i ručak čini toliku razliku u suzbijanju gladi i promovisanju gubitka težine? Odgovor leži u jedinstvenoj snazi zasićenja ovog ključnog makronutrijenta.

"Kada dođe 16 časova, osećaćete se kao potpuno druga osoba", obećava Hubert.

Istraživanja su dosledno pokazala da su proteini makronutrijent koji najviše zasiti, što znači da se osećate siti i zadovoljni duže nego da ste konzumirali ugljene hidrate ili masti.

Počevši dan obrokom bogatim proteinima i nastavljajući ovaj obrazac za ručkom, efikasno eliminišete podnevne napade gladi i sprečavate popodnevni pad energije.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

23 h

Podeli: