Rendolf odveo Slovence u četvrtfinale

Košarkaši Slovenije plasirali su se u četvrtfinale Evrobasketa, jer su pobedili Ukrajinu sa 79:55 (26:17, 16:10, 26:16, 11:12), u prvoj utakmici osmine finala.

Izvor: B92

Subota, 09.09.2017.

13:28

Rendolf odveo Slovence u četvrtfinale
Rendolf (Foto: FIBA.com)

Sloveniju je predvodio Entoni Rendolf sa 21 poenom, a dobre partije prikazali su i Luka Dončić sa 14 poena, 10 skokova i šest asistencija i Klemen Prepelič sa 14 poena.

Maksim Pustozvonov je sa 11 poena bio najefkasniji u ekipi Ukrajine i jedini je sa dvocifrenim brojem poena. Denis Lukašov postigao je devet poena uz četiri skoka i četiri asistencije, a Vjačeslav Bobrov dodao je osam poena.

Slovenija će u utorak u četvrtfinalu igrati protiv pobednika sutrašnjeg duela Crne Gore i Letonije.

Luka Dončić je otvorio meč trojkom, uzvratili su Ukrajinci i to je bio jedini rezultatski egal u prvom periodu. Nakon toga prednost Slovenaca se konstatntno povećavala da bi na kraju prve četvrtine rezultat glasio 26:17. Najefikasniji u Sloveniji je bio Luka Dončić, koji je upisao 10 poena, uz četiri skoka, dok je Pustozvonov sa osam poena predvodio strelce Ukrajine.

U drugoj četvrtini Dončiću se priključio Klemen Prepelič i do poluvremena upisao 10 poena, na koliko je osto i Dončić. Tu je bio i Rendolf sa devet poena i sjajnom statistikom u prvom poluvremenu, jer imao učinak 100 odsto u šutu za dva i tri poena, kao i sa linije slobodnih bacanja za ukupno devet poena.

Oleksandr Lipovij, reprezentativac Ukrajine i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, pokušavao je da održi svoju ekipu u igri, ali njegovih šest poena do poluvremena nisu bili dovoljni za bolji ekipni učinak od ukupnog zaostatka od 15 poena za Slovencima.

Do karaja susreta Slovenija je rutinski održavala povećavala prednost i zasluženo se plasirala u četvrtfinale, što je bila samo potvrda njenih dobrih partija iz grupne faze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: