Bio je šampion, a sada poručuje: MMA je sr**e, borci su siromašni VIDEO

Ben Askren, bivši MMA šampion, imao je interesantnu poruku.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ben Askren je nekada bio vrhunski rvač i MMA borac velter kategorije sa šampionskim titulama u ONE i Belator organizacijama.

UFC je trejdovao čuvenog Demetrijusa Džonsona za njega, ali u elitnoj organizaciji se Askren nije pokazao u najboljem svetlu.

On je bio gost podkasta "MMA Junkie" i govorio o poteškoćama sa kojima se MMA borci susreću u svakodnevnom životu, rekavši da se ne isplati biti profesionalni borac.

"Obično sam protivnik MMA, to je sr**e. Hiljadama ljudi sam poručio da se ne isplati biti MMA borac jer da bi došao do UFC-a moraš da prođeš paklen put i šta onda? Pogotovo ako nisi mnogo talentovan. Imaš mnogo amaterskih borbi, pa onda profesionalne na niskom nivou, pa nego mora da te vidi, pa ćeš se sigurno u jednom momentu i povrediti i svašta može da ti se dogodi. I onda ako uopšte uđeš u UFC čeka te neki osnovni ugovor gde moraš da pobediš u prve tri borbe i zaradiš možda 80.000 dolara. To nije sve. Moraš da platiš menadžera, trenera, porez. Sr**e, ostaje ti možda 30.000 dolara za godinu dana i siromašan si. To je taj nivo. MMA nije dobra karijera, stvarno nije", rekao je Ben Askren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.