Nurmagomedov novi "kralj" UFC: Neka se Konor tuče sa autobusom

Ruski borac Habib Nurmagomedov novi je UFC šampion u lakoj kategoriji.

Izvor: AK

Nedelja, 08.04.2018.

13:10

Nurmagomedov novi
Foto: Getty images

Nurmagomedov je u glavnoj borbi događaja UFC 223 savladao Amerikanca Ala Jakvintu jednoglasnom odlukom sudija posle pet rundi sa 50:43, 50:43 i 50:44.

Tako je 29-godišnji Dagestanac preuzeo pojas koji je oduzet Ircu Konoru Mekgregoru, koji je zasenio UFC vikend u Njujorku napadom na autobus sa borcima.

Momak iz Mahačkaje je nastavio savršenu seriju u oktagonu, zabeležio je 26. uzastopnu pobedu u isto toliko MMA borbi.

Ovoj borbi prethodili su veliki problemi UFC, jer je prvo Toni Ferguson ostao bez lekarske dozvole, a potom je njegova zamena Maks Holovej pao na vaganju.

Tek je Jakvinta dobio dozvolu da izazove Nurmagomedova, iako se spremao za potpuno drugu borbu.
Foto: Getty images
Nurmagomedov je postao prvi neporaženi UFC šampion, a sada se očekuje MMA spektakl i njegov sudar sa Mekgregorom, ukoliko Irac uopšte dobije šansu za UFC borbu nakon incidenta u Njujorku.

"Ma, kakav Mekgrego Jakvinta je pravi gangster iz Bruklina. Al je gangster, on je odmah pristao na borbu sa mnom, nije kukavica. Gde je Konor? On želi da se tuče sa autobusom? Ja želim sa pravim borcima", rekao je Nurmagomedov.

Nurmagomedov je imao problema uoči ovog događaja jer SAD nisu dale vizu njegovom ocu koji mu je ujedno i trener, pa je bez njegove podrške nastupio u Bruklinu.

"Žao mi je što moj otac nije tu, jer sve ovo što sam napravio je zbog njega. Svi ovi ljudi oko mene su skromni ljudi. Ali sad se želim boriti sa Sent Pjerom u Njujorku, u Medison Skver Gardenu. Već sada mogu ponovno da se borim ako UFC to želi. Dajte mi 30 minuta odmora, da popijem malo vode, nazovem oca, pitam ga gde sam grešio i idemo dalje. Nije mi bitno protiv koga, Konor, Ferguson, bilo ko, može i Danijel Kormijer", zaključio je novi UFC šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: