Izvor: B92

Da li biste se usudili da legnete na krevet od eksera? Uđete u tunel koji se vrti? Uđete u lavirint od ogledala gde neprestano nalećete na sebe? Ako vam ovo deluje kao avantura posetite novootvoreni Muzej čula u Splitu.

Otvoren je u oktobru prošle godine i nalazi se u prizemlju Tržnog centra Citiy Centre One, tačnije na 20 minuta vožnje od istorijskog centra grada.

Prostire se na 400 kvadratnih metara i podeljen je u pet zona, a svaki je posvećen jednom čulu. Prvo ide čulo vida, zatim sluha, ravnoteže, mirisa i dodira. U preko 30 interaktivnih instalacija, posetioci mogu iskusiti da i čula i te kako mogu da bole, kao i da ih je veoma lako prevariti.

“Posetioci su mozgali i sakupili ideje sa svojih putovanja širom sveta“, kaže Tea Prga Kovačević, menadžerka muzeja za „Lonely Planet“. – “Mnoge instalacije su specijalno urađene u skladu sa našim gradom.“

Tako u sobi ogledala možete đuskati uz hitove Dina Dvornika, a imaćete priliku da osetite i mirise vetrova karakterističnih za Split. Takođe, hodajući kroz rotirajući tunel znaćete kako izgleda kada vas zadesi oluja na Jadranu.

View this post on Instagram

Kao da jedan nije bio dovoljan 😂

A post shared by Bojan Ivoševiæ (@bojivo) on

View this post on Instagram

#weekend #opticalillusion

A post shared by Bernarda K (@bernarda_sk) on

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.