Izvor: b92.net/Prva Tv

Ana Žigić je prva žena iz Srbije koja je, zajedno sa svojim timom, uspela da prevesla Atlantik.

Putovanje je trajalo 39 dana i 12 sati. Veslale su njih četiri u čamcu od 10 metara, a kako je sve izgledalo ispričala je Ana Žigić, koja se u emisiju Jutro na TV Prva javila iz Londona.

"Pripreme su trajale dve godine i ovo je bilo nerealno iskustvo. Bilo je teško jer samo trebaš da veslaš, ali i prelepo. Razmišljale smo o svemu i svačemu, to je kao neki vid meditacije. Nije bilo nekih nepredviđenih situacija, jer smo bile baš spremne. Mentalno je to jako teško, a najteže nam je bilo kada smo morale da u okean bacimo parasidro, jer je vetar duvao prejako i u pogrešnom pravcu. Tada smo samo sedele i čekale šest sati. Tada smo bile baš nervozne", priča Ana Žigić, koja se pre ovog podviga nije poznavala sa devojkama, već su se sve upoznale preko društvenih mreža.

Svrha ove "avanture" bila je da posluži kao inspiracija devojčicama da se bave sportom, s obzirom na to da ih je samo u protekloj godini milion odustalo od bavljenja sporta u Engleskoj.

Ana je, inače, odmah posle venčanja otišla na ovaj put.

"Već me je suprug pitao da li može sa mnom ako opet budem ovako veslala", kaže Ana kroz osmeh, a više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi.

Podeli: