Izvor: b92.net/avaz.rs

Samo sat vremena od poznatog mesta u Italiji, Cinque Terre, nalazi se prelepo primorsko selo Portofino.

Ovo mesto nudi brojne atrakcije, pored prelepih smaragdnih i kristalno čistih voda koje su savršene za plivanje, ronjenje i jedrenje.

Omiljeno mesto imućnih

Ovaj dragulj italijanske rivijere omiljen je među bogatima i slavnima, a obožavaju ga još od pedesetih godina prošlog veka. Danas je Portofino jedno od najpopularnijih mesta za odmor na ovom delu italijanske obale. Do njega se stiže trajektom iz Đenove, a tokom letnjeg perioda obično je pun turista i nudi obilje događaja koji će vas očarati. Ova luka u obliku polumeseca i u ovo doba godine obično je ispunjena luksuznim jahtama, a imućni i slavni obično odmah odlaze u skupocene butike, autentične restorane, kafiće i luksuzne hotele.

Shutterstock/PhotoFires

Brojne aktivnosti

Iako mali, Portofino nudi brojne atrakcije, pored prelepih smaragdnih i kristalno čistih voda koje su savršene za plivanje, ronjenje i jedrenje. Ovde možete videti srednjovekovni zamak, Castello Brown, koji se nalazi na vrhu brda sa fantastičnim pogledom na zaliv Portofina i njegovu luku. Ovaj zamak datira iz šesnaestog veka i okružen je mediteranskim vrtovima sa cvećem, ružičnjacima i pergolama.

Museo del Parco, vrt skulptura u blizini ovog zamka takođe ima fantastičan pogled i ispunjen je modernim umetničkim delima. Crkva Svetog Đorđa leži skoro u samom centru ovog mesta, a podignuta je u 12. veku.

Ostvarenje snova

Regionalni park ovog malog grada pružiće vam priliku da sa najvećim uživanjem prošetate obalom i njegovim zelenim površinama, sa kojih se pruža spektakularan pogled. O gastronomiji ovog lokaliteta ne moramo mnogo ni da pričamo, jer kao što možete da pretpostavite, ovde ćete pronaći ispunjenje svojih snova kada su u pitanju italijanska kuhinja, specijaliteti od svežih morskih plodova i vina. Postoji nekoliko luksuznih hotela i odmarališta, tako da smo sigurni da ćete vrlo lako pronaći onaj koji vam savršeno odgovara, prenosi Lux Life.

Podeli: