Izvor: TU Magazine

Ovo mestašce je manje poznato turistima koji obilaze Italiju, jer im je fokus na mnogo popularnijoj destinaciji Ćinkve Tere.

Zahvaljujući svojoj šarmantnoj poziciji, Portovenere je smešten na samoj obali, i predstavlja savršenu alternativu poznatoj Amalfi obali

Portovenere je mali primorski grad na Ligurskoj obali Italije, i predstavlja savršenu kombinaciju istorije, kulture i prirodnog bogatstva. Sa svojim slikovitim pejzažima, istorijskim znamenitostima i kristalno čistim morem, Portovenere je destinacija koja zaista oduzima dah.

Jedna od najupečatljivijih znamenitosti gradića Portovenere je crkva San Pijetro, smeštena na vrhu stene koja se uzdiže iznad mora. Ova crkva, koja datira iz 13. veka, predstavlja arhitektonsko remek-delo i simbol grada. Sa svoje pozicije pruža nezaboravan pogled na obalu i okolne pejzaže.

Pored toga, Portovenere obiluje kulturno-istorijskim spomenicima i znamenitostima. Tvrđava Doria, izgrađena u 12. veku, svedoči o bogatoj istoriji grada i njegovoj važnosti kao pomorskog centra. Šetajući uskim ulicama grada, posetioci mogu istražiti brojne druge istorijske bisere, kao što su palata pod zaštitom Uneska ili stari trg sa tradicionalnim restoranima i prodavnicama suvenira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ! IG⊕LIGURIA® (@ig_liguria_)

Prirodna lepota Portovenerea takođe je nešto što posetiocima privlači pažnju. Nacionalni park Ćinkve Tere, koji se proteže duž obale, nudi prelepe peščane plaže, slikovite staze za šetnju i bogat svet prirode. Turisti mogu istražiti očaravajuće pećine i uvale ili jednostavno uživati u miru i tišini obale.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Uz svoju bogatu istoriju, spektakularnu prirodu i jedinstvenu kulturu, Portovenere predstavlja destinaciju koja pruža nezaboravno iskustvo posetiocima iz celog sveta. Njegova lepota ostavlja trajan utisak i čini ga jednim od najlepših dragulja Ligurske obale.

Podeli: